Wie deelneemt aan de populaire toertochten van de Proximus Cycling Challenge kan het goede doel steunen en blijkbaar hebben wielertoeristen een groot hart, want 13.300 euro is het schitterende bedrag dat de organisatie kan overmaken aan de Diabetes Liga.

De Proximus Cycling Challenge is een reeks wielertoertochten over het hele land van maart t.e.m. september, waaronder de Ename Classic, La Chouffe Classic en Tilff-Bastogne-Tilff. Bij de Proximus Cycling Challenge kozen ze voor de Diabetes Liga als goede doel.

Die organisatie investeert in de ondersteuning en opvolging van personen met diabetes en hun omgeving. Dankzij de steun van alle deelnemers in 2019 kan de Diabetes Liga sportkampen, vakanties en andere activiteiten organiseren voor haar leden. Ook preventie en wetenschappelijk onderzoek zijn van groot belang bij de Diabetes Liga. De verworven 13.300 euro wordt rechtstreeks geïnvesteerd in de strijd tegen Diabetes.

Allen richting de Proximus Cycling Challenge in 2020!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...