Zaterdag heeft Géants des Ardennes plaatsgevonden, een onvervalste Ardennenklassieker van de Proximus Cycling Challenge.

Vanuit startplaats Angleur konden de ongeveer 2.000 deelnemers kiezen uit 3 verschillende afstanden: 80, 112 of 153 km. Op het menu stonden de mooiste Ardense hellingen en een stevige portie klimwerk. Die hellingen bestonden uit een mix van absolute klassiekers en onbekende pareltjes.

De tocht van 153 km was het populairst en bevatte maar liefst 2200 hoogtemeters met de Côte de Chambralles, de Côte de Niaster en de Côte de Xhierfomont, die je met vier haarspeldbochten een echt Alpengevoel bezorgt.

Ook de tochten van 80 en 112 km hadden voldoende heuvels in petto. De Côte de Chambralles stond in alle afstanden op het menu en is goed voor anderhalve kilometer aan gemiddeld 9,5% met enkele uitschieters tot wel 15%.

Met de drie afstanden kreeg elke wielerliefhebber een parcours op maat voorgeschoteld en ondanks enkele korte regenbuitjes tussendoor waren het ideale omstandigheden en genoot iedereen van een sportieve en aangename dag.

Een uitgebreide bevoorrading, parcourssticker met info, technische bijstand, medische service, bewaakte fietsenstalling, kleedkamers met douches, koffie bij de start en massage bij de aankomst behoorden allemaal tot het uitgebreide deelnamepakket.

Het volgende event in de Proximus Cycling Challenge is de Kwaremont Sluitingsprijs op 29 september met gedurende het hele weekend de Kwaremont Kermesse. Inschrijven kan via de link.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!