Nieuwigheden bij de vleet deze dagen. Ook Fulcrum laat zich niet onbetuigd. Zo ontwikkelde het Micro Spline-wielen die compatibel zijn met Shimano's nieuwste 12-speed-mountainbikegroepen en aerodynamische carbon Wind-wielen voor racefietsen.

Toen Shimano zijn Micro Spline-standaard introduceerde, schoot het R&D-departement van Fulcrum meteen in actie. Deze proactieve houding wierp zijn vruchten af, want de (e-)MTB-wielen in het MY2020-gamma van Fulcrum hebben - als een van de eersten in hun soort - een body die geschikt is voor de (uitstekende) nieuwe Shimano 12-speed-mountainbikegroepen. Het is bovendien mogelijk om alle wielen uit het Red Zone- , Red Metal- en Red Fire-gamma en alle bestaande e-MTB's aan te passen met behulp van een speciale 'conversion kit'. De Fulcrum-wielen zijn voortaan dus perfect te combineren met Shimano's nieuwe XTR-, XT- en SLX-groepen.

 

AANTREKKELIJK TOTAALPAKKET

Dat Fulcrum niet heeft stilgezeten, blijkt ook uit de nieuwe carbon Wind-wielen voor schijfremfietsen. "We wilden niet alleen elk detail optimaal uitwerken en grenzen verleggen, maar alle individuele eigenschappen verenigen tot een aantrekkelijk 'totaalpakket' met superieure technische oplossingen, aerodynamische details en kwalitatieve materialen, zodat renners de mogelijkheid hebben om hun fiets een intelligente upgrade te geven", klinkt het. "Het perfect uitgebalanceerde Wind-wiel is beschikbaar in twee van de meest courante profielhoogtes: 40 en 55 mm."

Bij het ontwerp van de Wind-wielen maakte Fulcrums R&D-afdeling dankbaar gebruik van de aerodynamische expertise die ze de voorbije jaren heeft opgedaan. "De 27 mm brede velgen vormen een quasi naadloos geheel met de banden, zodat de luchtstroom niet onderbroken wordt en er geen nadelige turbulentie ontstaat - zelfs niet wanneer je met wind op kop rijdt! Binnenin zijn de velgen 19 mm breed, wat de wielen geschikt maakt voor 2-Way Fit-plaatsing en tubelessbanden."

Op de Wind-wielen kunnen zowel 25- en 28 millimeterbanden als 23 millimeterbanden gemonteerd worden. Dankzij de toegepaste Mo-Mag-technologie zijn de 24 spaken bevestigd zonder gaatjes te maken in het profiel, wat resulteert in een sterker, stijver en uniform geheel. De aluminium wielnaven zijn afgewerkt met behulp van CNC-technologie. "Ze ondervinden geen hinder van de torsiebelasting die ontstaat door het asymmetrische karakter van de drivetrain en de schijfremmen en vangen trekkrachten tijdens plotse bewegingen en hevig remmen op een evenwichtige manier op."

De Wind DB-wielen zijn beschikbaar voor configuraties met AFS-schijven, HH12-100 mm-steekassen aan de voorzijde en HH12-142 mm-steekassen aan de achterzijde. Voorts is er ook een versie voor velgremmen ontwikkeld, met een profielhoogte van 40 mm. "Dankzij een AC3-laserbehandeling liggen de velgremprestaties van deze wielen een stuk hoger - tot 30 % in uitdagende omstandigheden, inclusief zwaar regenweer", aldus Fulcrum. De prijs van de Wind-wielen varieert naargelang het type van 1.199 tot 1.258 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!