De Teamleader Champions Cycing Tour hield zondag halt in Wetteren voor de Greg Van Avermaet Classic.

De olympisch kampioen is traditioneel ook van de partij op zijn eigen toertocht en nam 's ochtends ruim de tijd om de fans te begroeten. Na de obligate selfies zette hij aan voor de lange tocht van 148 kilometer. Greg was vergezeld van Oliver Naesen, zijn goede vriend en mede-Parelvisser

De deelnemers kregen overigens een nieuwe startlocatie en een vernieuwd parcours voor de kiezen. Onder meer de Berendries, de favoriete helling van Greg, werd aangedaan. Maar ook niet-traditionele paden werden betreden. Zo werd de introductie van de ten Houte, een onlangs vernieuwde kasseihelling, geapprecieerd.

Het weer kun je niet bestellen, maar de wielerliefhebbers genoten er wel van zondag. De gezellige cyclo werd dan ook door velen afgesloten met een bezoekje aan het terras.

De volgende manche in de Teamleader Champions Tour gaat door in Baal. Dan weet het kleinste kind welke wielerheld geëerd wordt met zijn eigen toertocht! De Sven Nys Classic staat op de agenda genoteerd op 31 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!