In het meinummer van cycling.be magazine, dat vanaf vandaag in de rekken ligt, richten we het vizier als vanouds op de Giro (Dumoulin, Roglic, De Gendt, Sur Place in de Dolomieten, bedrijfsbezoek Pinarello ...). Voorts testten we tien stijlvolle zomeroutfits, de Specialized Roubaix en nieuwe fietsen van Look, Cinelli en Kuota. Tot slot gunnen we jullie een unieke blik achter de schermen van het werelduurrecord van Victor Campenaerts.

Mei staat voor menig wielerliefhebber in het teken van de roze gekte in Italië. We maken de Giro-adepten alvast warm voor de strijd om de maglia rosa via een eigenzinnige vooruitblik op de 102e Ronde van Italië, fijne interviews met topfavorieten Dumoulin en Roglic en een interessant stuk over 'project grote ronde' van Thomas De Gendt, die na de Giro ook nog de Tour en de Vuelta zal rijden. We blijven in Italiaanse sferen met een Sur Place-reportage over unieke fietsevents in de Dolomieten, een exclusieve rondleiding in de fabriek van Pinarello (de fietsconstructeur van Froome en co.) en een bezoek aan Francesco Moser, die 35 jaar geleden triomfeerde in eigen land. Daarnaast gingen we fietsen met Maarten Wynants en Johan Museeuw, die ons samen met enkele gelukkige lezers op geheel eigen wijze door de Vlaamse Ardennen gidste.

Voor de actieve fietsliefhebber hebben we traditiegetrouw een rist boeiende nieuwigheden in petto. We namen niet alleen de Specialized Roubaix onder de loep, maar onderwierpen ook de Cinelli Superstar Disc, de Kuota Kougar en drie kersverse paradepaardjes van Look (E-765 Optimum, 765 Gravel RS en E-765 Gravel) aan een uitgebreide test. Voorts zoomen we in op de Ardennencyclo's en pasten we de hipste zomeroutfits van 2019 (inclusief fotoshoot!). Tot slot gaan we onder het motto 'Iedereen Victor' na hoe je als recreant winst kan boeken op het vlak van aerodynamica

Over Victor en aerodynamica gesproken: wij waren op 16 april live getuige van de geslaagde werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts en maakten ook de aanloop naar het uur van de waarheid van dichtbij mee. In dit magazine bieden we jullie een unieke blik achter de schermen, gekruid met bijzondere verhalen en uniek fotomateriaal. Wielergeschiedenis in woord en beeld!

 

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Of lees het HIER online via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!