Zelf zijn we niet altijd fan van de typische energiegels. Die liggen nogal snel op de maag en dat wil je niet meemaken als je nog een slordige honderd kilometer voor de boeg hebt ... We probeerden dan maar eens de Fruit Pulp van Mule Bar en dat bleek een voltreffer.

Uit de ruime selectie van Mule Bar namen we twee hersluitbare zakjes Fruit Pulp (2,80 euro - 65 g, waarvan 33 g koolhydraten) mee op onze trainingsrit. Je hoeft geen veganist te zijn om ze te gebruiken, maar ze zijn wel 'vegan certified'. We begonnen met de abrikozensmaak, alhoewel we niet meteen grote fan zijn van die vrucht. Je proeft duidelijk de echte fruitsmaak, want het relatief dikke goedje bestaat voor de helft uit fruitpulp en voor de helft uit bruinerijstsiroop.

Even later was het de beurt aan de 'Pineapple Coconut'-smaak. We kregen de draaidop opnieuw makkelijk open en de smaak gaf ons meteen een boost. Het lijkt wel of je een alcoholvrije piña colada drinkt. Dit willen we wel elke rit als energieboost meenemen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!