Wyn Masters verdiende zijn sporen in de downhilldiscipline van het mountainbiken, maar op doorreis in België hield hij in december even halt in Zonhoven, waar hij na een paar lessen van Mathieu van der Poel de Superprestigecross meereed... Bekijk het filmpje hier!

Heel wat cyclocrosshebbers keken raar op toen Wyn Masters eind vorig jaar aan de start van een van de zwaarste veldritten van het seizoen verscheen. Ondanks zijn uitzonderlijke technische skills kon de Nieuw-Zeelandse downhill- en endurospecialist zijn onervarenheid niet verbergen toen hij voor het eerst kennismaakte met de befaamde Kuil. Gelukkig werd hij al snel op sleeptouw genomen door de enige echte Mathieu van der Poel, die hem toonde welke lijnen hij moest aanhouden tijdens de steile zanderige afdalingen.

De moedige debutant, die bij GT Factory ploegmaat is van onze landgenoot en vicewereldkampioen downhill Martin Maes, hield het uiteindelijk drie ronden vol. Geen wereldprestatie, maar in ieder geval wel een stuk langer dan de inspanningen die hij gewend is tijdens downhill- en enduroraces. Alvorens hij uit koers werd genomen, trakteerde Masters het Belgische publiek nog op een welverdiende wheelie.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!