Dat je in de sneeuw extreem veel plezier kan beleven met de mountainbike, daar hoef je ons niet meer van te overtuigen. De kerels uit dit filmpje doen dat echter op een ander niveau. Kijk, geniet en laat je inspireren om erop uit te trekken in de sneeuw!

Niets zo leuk als met je mountainbike als eerste een bandenspoor te trekken in een vers sneeuwtapijt! Wie het nog nooit heeft geprobeerd: je hebt verrassend veel grip en het maakt je vertrouwde trails weer helemaal spannend en nieuw. In Vlaanderen krijgen we niet vaak de kans om zo'n sneeuwervaring op te doen, maar als het moment er is, dan raden we je aan om het zeker niet zomaar aan jou te laten voorbijgaan.

Het filmpje bovenaan dit artikel kan alvast als inspiratie dienen. Matt Hunter en Matty Miles biken op een compleet ander niveau, laten zich met hun Specialized Demo 8 naar de top van de berg brengen met de helikopter en rijden afdalingen waar wij alleen maar van kunnen dromen, maar het principe blijft hetzelfde: jezelf uitleven in de sneeuw.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!