Train efficiënter en met meer plezier! De software van Tacx wordt het meest complete softwarepakket van het moment. Met onbeperkte toegang tot video's van hoge kwaliteit, trainingsschema's, GPS-trainingen, workout creator, tools om trainingsdata te analyseren, data export, je vrienden volgen en meer.

De software bestaat uit drie delen: de Tacx cloud website (cloud.tacx.com), Tacx Desktop app en Tacx Training app. De apps zijn nu alleen nog compatibel met Smart-trainers van Tacx, in de toekomst zul je het ook met apparaten van derden kunnen gebruiken.

Tacx Cloud website
De cloud website is het platform waar je jouw account maakt en beheert, trainingen worden tevens hierin opgeslagen zodat je ze achteraf kunt analyseren. Ook de community en data export vinden plaats in de cloud-omgeving. Het aanmaken van een account is gratis en kan via je Facebook- of Google-account, maar je kunt ook een 'Tacx account' aanmaken.

Tacx Desktop app
Met de Desktop applicatie kan je Tacx-films fietsen. Tegen een maandelijks abonnement kun je alle films fietsen die beschikbaar zijn. Op dit moment is deze beschikbaar als 'open Bèta', 5 films zijn gratis beschikbaar zodat je het alvast kunt proberen. De open Bèta versie is alleen beschikbaar in de Windows Store, begin 2018 komt die er ook voor Mac.

Tacx Training app
De Tacx Training app maakt het fietsen van vooraf gemaakte workouts, trainingsplannen (verwacht begin 2018), een GPS-track en een vrije training op basis van vermogen, FTP, helling en hartslag mogelijk. Deze is beschikbaar voor smartphones en tablets in de App store en Google Play.

FUNCTIES

Tacx Films
Real life video's van etappes van over de hele wereld. Terwijl de route op je scherm wordt afgespeeld, past de weerstand van de trainer zich aan de helling van de route aan.

Opponenten
Fiets met tegenstanders om je training uitdagender te maken! Je hebt de keuze om met je vrienden te fietsen of om je eigen resultaten van vorige trainingen te gebruiken. Deze feature is beschikbaar in de Tacx Films en GPS tracks.

GPS Tracks
Herleef je vakantierit en rijd alvast de route voor je volgende race! Je importeert de je GPS-data in de Tacx Cloud en laad deze vervolgens in de app.

Trainingsplannen
Trainingsschema's samengesteld door professionele coaches. De trainingen zijn beschikbaar voor trainen voor specifieke doelen en op verschillende niveaus.

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Workout creator
Stel je eigen workout samen op basis van vermogen, FTP, helling of hartslag. Je stelt je training samen op de Cloud website en je traint door middel van de Tacx training App.

Data-analyse
Volg je vooruitgang door direct na je training de data te analyseren.

Live data
Terwijl je traint, stuurt je trainer gegevens over je vermogen, snelheid en cadans naar je apparaat. Deze zie je vervolgens overzichtelijk terug in de app.

Strava export
Exporteer en deel resultaten van je trainingen met je vrienden op Strava.

Activiteiten
Alle trainingen worden opgeslagen in de Tacx Cloud en weergegeven in een overzicht van al je uitgevoerde trainingen.

KOSTEN

De meeste functies zijn gratis beschikbaar, de films en trainingsplannen kun je gebruiken via een abonnement. Er zijn drie abonnementen beschikbaar, namelijk Standaard (gratis), Premium (films en trainingsplannen) of Premium HD (je hebt beschikking tot films in HD-kwaliteit en trainingsplannen). Als de software meer vorm begint te krijgen, zal er meer informatie beschikbaar komen over de verschillende abonnementsvormen. De huidige versie van de software is in open Beta, wat betekent dat sommige features beschikbaar zijn om uit te proberen. In de toekomst zullen dit echter betaalde features zijn.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!