We gaan de brillen van Oakley waarschijnlijk ook vaak terugzien op de Olympische Spelen in Rio. Het Californische merk wil daar nog een extra duwtje voor geven door de gesponsorde renners en andere atleten te voorzien van brillen uit de nieuwe Green Fade-collectie.

Oakley heeft net een speciale reeks brillen uitgebracht onder de naam Green Fade - een collectie die speciaal ontworpen is voor het kruim van alle atleten die niet snel tevreden zijn. Oakley gaat opnieuw voor groen, de kleur waaraan het merk in de jaren 80 zijn succes te danken heeft. Door dat iconische groen te combineren met de moderne technologie van de Prizm-glazen, verbindt de Green Fade-collectie nostalgie met kwaliteit.

De speciale collectie is verkrijgbaar met de nieuwe Oakley Prizm-glazen, die op hun beurt in acht varianten komen. Zo is de Prizm Road ideaal voor wegrenners, omdat ze helpt verschillen in het wegdek op te merken door een uitstekend contrast. Bovendien kunnen we uit eigen ondervinding zeggen dat de lenzen uitstekend werken bij zowel weinig als veel licht. 

De collectie Oakley Green Fade omvat verschillende modellen, zoals de nieuwe en lichte EVZero, de Jawbreaker, Radar EV Path, Flak 2.0 XL en RadarLock Path, alsook trendy modellen, zoals Frogskins en Crosslink Zero RX. Alle brilmonturen worden trouwens met de hand groen gekleurd.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat kan uitpakken met een exclusieve blik achter de revalidatie van Wout van Aert. Verder: Zdenek Stybar, Yara Kastelijn, Ruben Apers over Bjorg Lambrecht en de veiligheidsproblemen, Erik Dekker, talentdetectie bij Telenet Baloise Lions, bikefitting voor rugpatiënten, De Streekrenner in Noord-Limburg, verantwoord snoepen en energiedips vermijden, een test van drie gravelbikes …