Een Britse student heeft een vrijwel onbreekbaar fietsslot ontwikkeld. Het slot ziet eruit als een simpele doek en overleeft aanslagen van stoer vernielgereedschap zoals hoekslijpmachines en betonscharen.

Ooit werd zijn dierbare mountainbike gesloten. Felix Ure, student productdesign aan de Nottingham University, wilde andere mensen gelijkaardige ervaringen besparen en ontwierp een fietsslot dat dieven voor hoofdbrekens stelt.

Anders dan je van een dergelijk sterk slot zou verwachten, ziet het eruit als een lange doek. De Hench Bicycle Lock weegt niet veel en is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem rond de bovenbuis van je fiets te wikkelen.

Binnenin de nylonafwerking loopt sterke Kevlarvezel door twee verharde stalen kettingen. Daardoor is het slot zowel praktisch voor gebruik als onvermurwbaar. Dat bewijst Ure door het onder meer met een hoekslijpmachine, een beugelzaag en een betonschaar te lijf te gaan. Zonder succes.

"Ik weet hoe het voelt als je fiets wordt gestolen", zegt hij. "Een slot dat lang genoeg standhoudt schrikt dieven af." In afwachting van de definitieve lancering van zijn product, is Ure nog op zoek naar financiële steun.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!