De E3 Harelbeke wordt niet zomaar de kleine Ronde genoemd. Net zoals de grote broer telt de koers maar liefst 17 hellingen. Bekijk ze hier allemaal in detail. Zondag kunnen recreanten zich in Harelbeke wagen aan de E3 Velo.

Met passages over de Leberg, Eikenberg, Taaienberg, Kortekeer, Paterberg en Oude Kwaremont (die laatste twee wel in omgekeerde volgorde) net zoals in de Ronde van Vlaanderen mag de E3 Harelbeke zich met recht en rede een generale repetitie voor de Ronde noemen. Daarom ook zijn Cancellara en Boonen zo uitdrukkelijk fan van die koers en zien ze hem als de laatste grote test. Onder elkaar verdeelden ze al acht zeges en dat zegt ook wel iets.

17 hellingen over 212 km is niet niets, maar gelukkig voor de wielertoeristen die zondag de E3 Velo rijden, zijn het er in de langste afstand van 133 km 'maar' elf. In de lijst hieronder kun je alle hellingen aanklikken om de detailinfo (profiel, percentages, beelden, ...) te bekijken.

Wie er zelf de benen voor heeft, kan de Kattenberg - de eerste helling van deze E3 - aanvallen en zijn Strava-tijd posten via de link hiernaast.

E3 Harelbeke - Parcours

Km 34 Katteberg
Km 43 Leberg
Km 102 La Houppe
Km 111 Berg Stene
Km 115 Boigneberg
Km 119 Eikenberg
Km 125 Stationsberg
Km 130 Taaienberg
Km 145 Knokteberg 
Km 148 Hotondberg
Km 157 Rotelenberg (1100 m) 3%
Km 158 Kortekeer
Km 170 Kapelberg (900 m) 4%
Km 175 Paterberg
Km 180 Oude Kwaremont
Km 185 Karnemelkbeekstraat
Km 197 Tiegemberg

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!