Het Italiaanse Selev lanceert voor 2014 een wel heel opvallende bril die het midden houdt tussen een ski- en een fietsbril. De helmen zijn voor het nieuwe seizoen iets kleurrijker geworden.

De nieuwe Selev Mask HD Revo is misschien een opvallende bril, maar cycling.be mocht hem al eens testen en merkte meteen de perfecte pasvorm en het wijde gezichtsveld op. Wie zich graag onderscheidt van de massa heeft met de Mask dus ook meteen een heel goede en functionele fietsbril. De gaatjes in de lens dienen om aandampen te voorkomen, het neusstuk houdt de bril stevig en comfortabel op zijn plaats en de brede lens beschermt je ogen volledig van de wind.

Zoals je op de foto kunt zien, hebben ook Franco Pellizotti en Emanuele Sella van Team Androni Giocattoli de nieuwe bril al uitvoerig kunnen testen. De Mask komt er in vier kleuren (fluo, wit met Italiaanse vlag, wit-rood en zwart-rood), telkens met bijpassende spiegellenzen. Ook nieuw in het gamma zijn de TR Revo en SR Revo, iets traditionelere sportbrillen maar eveneens met de spiegelende Revo-lenzen.

De fluokleur van de Mask-bril keert ook terug in de helmencollectie. Zowel de XP, Matrix, MP3 als Blitz zijn in dat kleur of met dat kleuraccent verkrijgbaar. De helmen hebben voor 2014 ook nog een andere detailverandering gekregen: de riempjes komen nu in een kleur dat bij de helm past. De TT Evo is dan weer een nieuwe tijdrithelm met korte punt.

Selev wordt in België verdeeld door Minerva.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!