Fast is de naam van de jongste telg in de Sidi-familie. Een raceschoen uit het hogere middensegment die heel wat te bieden heeft voor de prijs van 200 euro. Wij konden hem al testen.

Zo is de zool opgebouwd uit een mix van carbon en nylon, wat een laag gewicht combineert met voldoende stijfheid. Voor een vlotte installatie van het schoenplaatje is een uitsparing van 1 mm voorzien. 

Met één Tecno-3-knopje draai je de schoen snel en nauwkeurig vast over de volledige lengte. De buitenkant is gemaakt van 'Microtech Microfiber', een licht, ademend, waterafstotend en ecologisch materiaal. De versterkte hiel uit polyurethaan is geen nieuwigheid bij Sidi en heeft zijn nut al bewezen op vlak van stabiliteit en krachtoverbrenging. Het vermindert ook de kans op omslaan van je enkel als je van de fiets stapt. 

De Fast is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart of wit. Het is niet de allerlichtste (305 gram) of allerstijfste op de markt. Wel is deze schoen met klassiek design een prima keuze voor de gedreven recreant die de voorkeur geeft aan een prestatiegerichte schoen. Fast, dus, zoals de naam al aangeeft. Hou er wel rekening mee dat je best een maatje groter bestelt, aangezien Sidi-schoenen zijn gebaseerd op een Italiaanse leest.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.