Het juiste wiel vinden dat perfect bij jouw fiets en rijstijl past, is er niet eenvoudiger op geworden. Om licht in de duisternis te laten schijnen stuurde DT Swiss twee heel verschillende wielsets op. Die moeten duidelijk maken waar de verschillen zitten en waarop je moet letten bij jouw volgende aankoop.

We kunnen niet anders dan te starten met een opsomming van de verschillende types racewielen - we laten de MTB-kant even achterwege om het enigszins overzichtelijk te houden. De letters in de benamingen staan voor het type. Zo heb je de Aero, Performance (vooral gericht op gewicht en stijfheid), Endurance (duurzaamheid en aerodynamica), Cross, Gravel en Track, met daarnaast nog de Hybrid en Hybrid Gravel voor de elektrisch aangedreven varianten. Die categorieën geven de eerste letter aan de modelnaam. De meest standaard uitvoeringen krijgen geen extra letter, de betere versies krijgen de R van Race in hun naam en daarna volgt eventueel nog de C van Carbon. De cijfers slaan dan weer op de naaf die is gebruikt.

Lees het volledige artikel in de Fietsgids 2021 van cycling.be magazine, nu in de winkel, HIER online te lezen via Blendle of HIER online te bestellen in de webshop.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.