Om de donkere maanden fietsend door te komen, heeft Sigma nieuwe en erg betaalbare fietsverlichting uitgebracht. Het gaat om de koplamp Aura 30, het Curve-batterijachterlicht en het Infinity USB-achterlicht.

De Aura 30 Lux koplamp (14,95 euro) is klein maar fijn en is, met 30 Lux en een lichtbundel van 40 meter, perfect voor dagelijks gebruik. In de eco-modus gaat de lamp tot wel 15 uur mee (5 uur in de zwaarste modus). Deze koplamp is ideaal om op je stuur te monteren en door de gereedschapsloze montage kan je hem makkelijk van fiets wisselen. Je krijgt op tijd een melding van de batterij-indicator als de twee AA-batterijen (inbegrepen in pakket) aan vervanging toe zijn. Zo kom je niet voor donkere verrassingen te staan.

Functionaliteit en elegantie zijn de kernwoorden bij het Curve-achterlicht (9,95 euro). De functionaliteit is te vinden in de brandduur van 29 uur, de gereedschapsloze montage, de betrouwbare batterij-indicator en de reikwijdte van 400 meter, die zorgt voor zichtbaarheid en veiligheid. Het elegante design zorgt voor een onopvallende montage aan de zadelbuis.

Met het USB-oplaadbare Infinity-achterlicht (17,95 euro) heb je, door de quasi eindeloze brandduur en het sportieve design de ideale metgezel als je houdt van fietsen in het donker. De brandtijd is 16 uur, wat extreem lang is voor een USB oplaadbaar achterlicht. Door een tweetraps accu-indicator word je op tijd ingelicht van de accustatus. Dit achterlicht is ook weer eenvoudig te monteren aan de zadelbuis. Het slanke model zorgt ervoor dat de Infinity harmonieus op de achterzijde van je fietst past.

Deze 3 lichten beschikken over het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) en de Duitse stVZO wettelijke goedkeuring, wat onder meer inhoudt dat ze een afgevlakte lichtstraal hebben om tegenliggers niet te verblinden. Je kan de lichtjes ook in een duopakket kopen. De Aura 30 en Curve kosten samen 22,95 euro, de Infinity komt met de zwaardere en USB-oplaadbare Aura 60, wat de prijs op 64,95 euro brengt. Nu heb je helemaal geen excuus meer om onverlicht op pad te gaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.