Filante SLR, zo heet het nieuwste model van het Italiaanse fietsenmerk Wilier. Een mix van aerodynamica en laag gewicht geeft vorm aan deze snelle bolide.

De fietst straalt Italiaanse klasse en aerodynamica uit - een beproefd recept bij Wilier. De kabels zijn volledig geïntegreerd en de cockpit is aerodynamisch dankzij het carbon stuur.

Dat dit model licht is, is een understatement. 6,85 kg weegt de Filante SLR, afgemonteerd met Shimano Dura-Ace Di2 Disc. Dat is een gewichtsverlies van 400 gram t.o.v. de Cento 10 Pro, die vanaf 2021 niet meer te vinden zal zijn in het gamma van Wilier. De fiets is zo licht omdat er bij het ontwikkelen hetzelfde materiaal is gebruikt als bij de 0 SLR, de recente klimfiets van Wilier. Het coëfficiënt stijfheid/gewicht is daarmee serieus verbeterd bij deze nieuwe aerofiets.

De renners van Team Total Direct Energie en Astana Pro Team zullen blij zijn met dit nieuw model. De mix van aerodynamica en lichtheid zal ervoor zorgen dat ze de Filante SLR vaak zullen kunnen gebruiken.

De winkelprijs start vanaf 5000 euro, waarmee de Filante SLR zich bovenaan in het Wilier-gamma nestelt. Voor de echte freaks is er goed nieuws, want de fiets is te koop met verschillende wielen en schakelgroepen. Je kan gaan tot 12.400 euro en dat levert je een fiets op met Campagnolo Super Record EPS en Campa Bora WTO 33 Disc-wielen. De modellen met Shimano en Sram zijn iets 'goedkoper', maar daarom niet minder goed. De verkrijgbare kleuren zijn rood, zwart en een F3 Iride grijze kleur. Voor die laatste moet je wel 500 euro extra betalen. Dit pareltje is verkrijgbaar in 5 kadermaten: 48, 52, 54, 57, 60 en 62 cm.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!