Vittoria ontwikkelde een innovatie insert voor tubeless-ready-banden op de mountainbike. Door het grote succes van de Air-Liner mountainbike versie besloot Vittoria om deze insert ook te ontwikkelen voor gravelbikes.

Wat is die Air-Liner Gravel insert nu precies? Wij leggen het je uit!

De Air-Liner Gravel is een polymere EVA-foam die je volledig rond je velg monteert. Deze foam fungeert bij tubeless-ready-banden als binnenband.

Er zijn enkele voordelen verbonden aan deze insert. Zo absorbeert het schokken, voorkomt het risico van knellen en vermindert het tegelijkertijd het inscheuren van de band bij de hiel.

De Air-Liner Gravel is hoger dan een binnenband en vervangt zo al een deel van het luchtvolume in de band. Dit zorgt ervoor dat je met een lagere druk en een meer gecontroleerde vervorming kunt fietsen. Dit geeft je minder trillingen aan het stuur in vergelijking met een standaard tubeless-ready-band. De band zal hierdoor ook een betere grip hebben.

Je zijdelingse stabiliteit op de gravelbike zal ook verbeteren door de opvulling van het luchtvolume in de band. Door bochten scheuren op je gravelbike zal dan ook makkelijker gaan.

De insert is herbruikbaar, duurzaam en makkelijk te monteren. Na het monteren van de Air-Liner Gravel en een tubeless-ready-gravelband gebruik je afdichtingsmiddel om eventueel drukverlies op te vangen. De Air-Liner Gravel is compatibel met wielen tot een diameter van 29'' en een interne velgbreedte van 25 mm.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!