De Scott Foil behoudt zijn snelle aeroframe maar krijgt voor modeljaar 2021 een andere kabelgeleiding, een aangepaste voorvork en een nieuw stuur. In de showroom zullen echter vooral de prachtige nieuwe kleuren opvallen.

De Scott Foil Disc is in wezen nog altijd dezelfde fiets als degene die voor modeljaar 2018 werd geïntroduceerd en de velgremversie die als basis diende, gaat zelfs al langer mee. Toch blijft de Foil een moderne aeroracer die nog perfect mee kan met de concurrentie. De onlangs vernieuwde Addict RC (zie HIER voor meer info en HIER voor de review van de Addict RC Pro) kreeg echter zoveel aerodynamische ingrepen dat een update voor de Foil zich toch opdrong. 

Voor 2021 zal de Foil enkel nog in schijfremuitvoering te krijgen zijn en die profiteert van het nieuwe stuur en kabelgeleidingssysteem van de Addict RC. Om optimaal te genieten van die Syncros Combo Creston iC SL-cockpit was een geoptimaliseerde voorvork nodig. Die combinatie maakt de Foil nog sneller dan hij al was.

Liefhebbers van mooi materiaal zullen niet alleen die subtiele aanpassingen herkennen, maar zeker ook de nieuwe kleuren. Scott doet het de laatste jaren bepaald niet slecht in het designdepartement en die trend is duidelijk zichtbaar bij de Foil 2021. Er zijn vier modellen van de Foil, startend bij de Foil 30 met Ultegra voor 3.999 euro en eindigend met de Foil Pro met Dura-Ace Di2. Die laatste is de enige die kan pronken met de lichtere HMX-frameset, want de andere hebben een frame uit het iets zwaardere HMF-carbon.

In de Tour de France zien we de renners van Mitchelton-Scott aan het werk met de nieuwe Foil met compleet geïntegreerde kabels.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!