BOA-sluitingen blijven niet beperkt tot fietsschoenen. Tassenspecialist Evoc gebruikt de populaire draaisluiting op haar compacte zadel- en stuurtassen die gericht zijn op de gravel- en bikepackingmarkt.

Na de grijze versie in maat large testten we deze keer de okergele uitvoering van de Seat Pack Boa en Handlebar Pack Boa in maat medium. De zadeltas heeft een inhoud van 2 liter, kost 119,95 euro en is heel makkelijk te sluiten met twee velcro's en de rolsluiting, die je ook het formaat eenvoudig laat aanpassen. Met twee velcro's bevestig je de tas rond de zadelrails en daarna rond de zadelpen met de eenvoudig aan te draaien BOA-draaisluiting. Daarmee zit de tas goed vast, zodat hij niet gaat slingeren.

Ook het geraamte binnenin helpt daarbij. Heel veel bagage krijg je er niet in, maar bijvoorbeeld wel een ruime voorraad eten of propere fietskleding als je een verre rit hebt gepland.

De medium stuurtas heeft een kokervormige inhoud van 2,5 liter (119,95 euro) en zet je snel vast aan het stuur met één BOA-kabeltje dat twee sluitingen bedient. De uiteindes van deze tas rol je ook op en zet je vast met een kliksluiting. Ook hier zien we een stevig geraamte om de vorm te behouden.

De stuurtas werkte net iets makkelijker met een MTB-stuur dan met een gravelstuur, maar ook bij die laatste konden we de tas strak vast krijgen zonder dat kabels gekneld werden.

De Multiframe Pack in maat small is een goede aanvulling voor de twee Boa-tassen. Je kan het dankzij de verschillende bevestigingspunten voor de vier velcro's op verschillende posities binnenin de framedriehoek vastmaken. Het kan dan bijvoorbeeld dienen om energiegels en -repen gemakkelijk binnen het bereik op te bergen. Binnenin alle tassen bleef het overigens perfect droog.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!