Met de Strade Bianche staat zaterdag de langverwachte eerste WorldTour-koers van het 'coronawielerseizoen' op het programma. Voor wie ooit zelf de Toscaanse grindpaden en -heuvels eens wil ontdekken, maar dat niet (volledig) op eigen trapkracht wil doen, is de nieuwe Grail:ON van Canyon mogelijk een interessant alternatief...

De Grail:ON is zoveel meer dan een Grail met een motor. Het design van deze nieuwe elektrische gravelbike is met een herziene geometrie, specifieke gravelonderdelen en doordachte designdetails precies afgestemd op de wereld van e-gravel.

"Ten eerste zorgen de langere wielbasis en brede 50 mm banden voor extra stabiliteit wanneer de motor je over gehavend terrein loodst", stelt de Duitse fietsenfabrikant. "Daarnaast bevordert de relaxte zitpositie het comfort. Tot slot zijn alle Grail:ON modellen uitgerust met één kettingblad en DT Swiss HG wielen die specifiek zijn gemaakt voor e-gravel."

"De Bosch Performance Line CX Gen4 neemt de motorische ondersteuning van de Grail:ON voor zijn rekening. Deze krachtige motor is met zijn hoge koppel en vinnige acceleraties in de eerste plaats ontwikkeld voor e-mountainbiken. Met vier ondersteuningsstanden - Eco, Tour, Sport en Turbo - kunnen rijders schakelen tussen een lichte en constante ondersteuning voor lange afstanden, of korte en pittige boosts voor de steile klimmetjes."

De Grail:ON CF van Canyon is sinds 22 juli te koop.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!