De Brava Advanced Pro is de nieuwe carbon cyclocrosser van Liv. Hij is op maat gemaakt voor vrouwen en uitgetest en goedgekeurd door Marianne Vos.

Liv Cycling komt op de markt met de Brava Advanced Pro-serie. Deze prestatiegerichte carbon cyclocrossfiets is gemaakt om op het hoogste niveau successen na te streven. Kenmerken van de Brava Advanced Pro zijn de wendbaarheid, de prettige handling en het optimale acceleratievermogen. Liv Cycling richt zich met de Brava Advanced Pro en al haar andere producten op vrouwen.

"Het was ons doel om competitief ingestelde crossers een ongeëvenaarde performance en maximale controle te bieden", zegt Meg Hung, productmanager bij Liv Cycling. "Daarom is gekozen voor een frame en vork van carbon, Overdrive 2-stuurinrichting voor een nog directer stuurgedrag en uniek ontwerp van de onderbuis. Dat houdt de fiets schoon en maakt het gemakkelijk om hem over de schouder te nemen bij hindernissen."

Liv heeft bij de ontwikkeling van de Brava Advanced Pro dankbaar gebruikgemaakt van de kennis en ervaring van profs. Zo heeft zevenvoudig wereldkampioene veldrijden Marianne Vos (CCC-Liv) de cyclocrosser afgelopen winter uitvoerig getest. Haar inzichten zijn verwerkt in het eindproduct. Dat maakt de Brava Advanced Pro geschikt voor alle prestatiegerichte crossers. Of voor off-season trainingen over gevarieerd terrein met zowel verharde paden als modder- en zandstroken.

"Afgelopen seizoen heb ik met een prototype van de gloednieuwe Brava Advanced Pro gereden. Mijn seizoen was weliswaar korter dan voorzien, maar ik heb positieve eerste ervaringen opgedaan", aldus Vos. "De Brava Advanced Pro is een responsieve, race-ready fiets met een stijf frame. Hij biedt een goede handling en snelle accelaratie. De combinatie van snelheid en controle is cruciaal om succesvol te zijn in het veldrijden."

De nieuwe Brava Advanced Pro-serie is vanaf augustus verkrijgbaar voor het grote publiek. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!