Na meer dan twee jaar van vormgeven en testen heeft Lazer deze week de Volante voorgesteld. Deze ultramoderne tijdrithelm is 'shaped by air' en wordt de snelste helm in het Lazer-assortiment. 

'Shaped by air' betekent dat de vorm van de helm is geoptimaliseerd rond de luchtstroom die ontstaat tijdens het fietsen. De ontwikkelaars hebben intensieve windtunneltests uitgevoerd op verschillende locaties, met diverse testers en verschillende professionele renners (waaronder Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Tiesj Benoot). "De Volante is Lazers 'snelste helm' ooit", meldt de fabrikant trots.

De Lazer Volante zal voor het eerst gebruikt worden door Team Sunweb en Team Jumbo-Visma tijdens de Tour de France-tijdrit van 19 september. Ook voor baanrenners en triatleten wordt de Volante een hebbeding. Deze disciplines vereisen immers ook optimale aerodynamica. De Belgische en Nederlandse baanwielerploegen zullen de Volante voor het eerst gebruiken tijdens het komende WK-seizoen.

Voor het grote publiek zal de Lazer Volante verkrijgbaar zijn vanaf november 2020.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!