Wil je jouw gravelbike in één klap lichter en beter maken, dan kan deze Terra CLX-wielset (2.399,80 EUR) een dure maar goede investering zijn.

Deze specifieke gravelwielen zijn dankzij hun extra dikke interne velgbreedte van 25 millimeter geschikt voor banden van 28 tot 42 millimeter. Zowel de Pathfinder Pro als de Rhombus Pro valt er mooi rond en breed op. Daardoor kan je de bandendruk laag houden en het comfort en de grip verhogen. Vooral dat extra comfort merk je, als je overstapt van een smallere velg naar deze Terra.

Het gewicht van 1295 gram is ronduit indrukwekkend, maar Roval gebruikt dan ook toponderdelen. De carbon velg is 32 millimeter hoog en extra robuust gemaakt om de offroadomstandigheden te kunnen weerstaan, de naven zijn gebaseerd op de lichte DT Swiss 180 EXP, het vrijwiel grijpt enorm snel aan als je terug begint te trappen, en de DT Swiss Aerolite-spaken zijn licht en stijf. Die stijfheid van de complete wielset is nog zo'n stevig pluspunt, zeker voor wie graag snel optrekt na elke bocht.

De prijs is niet min, maar je krijgt wel levenslange garantie en er geldt twee jaar lang een crash-replacement.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!