Banden met lichtbruin gekleurde flanken zijn de trend, maar Continental hield heel lang de boot af. Nu komt de GP 5000 toch in een gelimiteerde versie met 'crèmekleurige' zijkanten om de Tour de France te eren.

Toen we bij de introductie van de GP 5000 aan de marketingverantwoordelijke van Continental vroegen of er ooit een versie met trendy 'tanwalls' zou komen, bleef hij op de vlakte, maar de Duitse fabrikant komt nu toch over de brug. Continental is sponsor van de Ronde van Frankrijk en wil dat dit jaar in de verf zetten met deze Grand Prix 5000 Special Edition Tour de France 2020. Die heeft exact dezelfde kwaliteiten en specificaties als de gewone GP 5000, maar dan met een trendy lichtgekleurde flank.

Wie er een setje van wil, zal snel moeten zijn, want de oplage is gelimiteerd. Deze Special Edition kost 69,90 euro, weegt 255 gram in de maat 25 mm (de enige verkrijgbare maat voor deze speciale uitvoering) en komt enkel in clincher-versie.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!