Cannondale was zijn tijd vooruit met de Slate, maar de vernieuwde en efficiëntere Lefty Oliver met 30 mm veerweg maakt zijn comeback in de Topstone Carbon Lefty. Achteraan zorgt de Kingpin-vering net als bij de gewone Topstone Carbon voor het comfort.

Wie zich de op zijn tijd vooruit zijnde Slate herinnert, zal niet opschrikken van deze Topstone Carbon Lefty. Cannondale gebruikt hiervoor hetzelfde frame als bij de gewone Topstone Carbon, maar vult het Kingpin-scharnierpunt voor de achterkant aan met de nieuwe Lefty Ocho Oliver verende voorvork. Die biedt 30 mm veerweg en belooft in combinatie met de 650b-wielen een speels rijgedrag. Om het voorwiel los te maken, moet je dan wel de remklauw eraf halen, maar daarvoor is een snelsluitsysteem voorzien, zodat je in enkele seconden toch de klus kan klaren.

Uiteraard kan je een telescopische zadelpen met interne bekabeling monteren, als je dat wil. Cannondale koos voor 47 mm brede banden (achteraan een WTB semi-slick en vooraan eentje met meer noppen voor grip in de bochten) op kleinere 650b-velgen, waardoor hij stevig terrein op een speelse manier aankan. Naast de duurdere Force eTap AXS-uitvoering met Lefty Oliver Carbon, MTB-achterderailleur en 10-50-cassette, is er ook een Shimano GRX-versie met aluminium Lefty.

Maar daar houdt het niet op, want er komen ook elektrische Neo-versies van de Topstone met Bosch-motor, zowel met gewone als Lefty-vork.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!