Specialized stapelt de laatste tijd de nieuwigheden op. Het 3D-geprinte Power Mirror-zadel is nu ook verkrijgbaar, maar ook de S-Works Vent-schoenen, 'tan wall' MTB-banden, en Roval Control SL Ltd-wielen zijn nieuw.

Volgens Specialized waren de limieten van schuim als comfortmateriaal voor het zadel stilaan bereikt. Daarom komt het na de Power Mimic nu met de Power Mirror. Die heeft een zadeldek dat gemaakt is van vloeibaar polymeer dat werd 3D-geprint via digitale lichtsynthese. Hoe dat in elkaar zit, legden we eerder al uit in dit artikel. De bovenlaag wordt dus gemaakt door het gespecialiseerde bedrijf Carbon, dat eveneens het zadeldek voor de fizik Antares 00 Adaptive (de test van dat zadel verscheen in het meinummer van cycling.be magazine) maakt. Dat bovenstuk zit vast op de carbon schaal van het gegeerde Power-zadel en moet een perfecte weerspiegeling van je lichaam zijn, waardoor het volgens Specialized voor het ultieme comfort zorgt. De S-Works Power Mirror is verkrijgbaar in de breedtes 143 en 155 mm en weegt dan 190 en 194 gram. Het prijskaartje vermeldt 399,90 euro, wat gelijkloopt met het fizik-zadel. Wil je meer weten over het ontwerp- en productieproces, bekijk dan zeker bovenstaand filmpje.

Heb je last van warme voeten? Specialized heeft een lichtere en luchtigere versie van de S-Works 7 uitgebracht. De S-Works Vent (399,90 euro) heeft een open structuur uit één laag gebruikt voor de bovenkant en gecombineerd met de geventileerde carbon zool van de Exos-schoen. De pasvorm is identiek aan die van de S-Works 7 en de schoen is dan ook geschikt voor mensen die in de hitte willen of moeten fietsen, zij het in de Tour Down Under of op de Zwift-zolder. De mesh-bovenkant is volgens Specialized beter dan het hippe 'knit'-materiaal omdat het lichter, dunner, steviger en hydrofoob is.

Specialized had al de Fast Trak-mountainbikeband in een uitvoering met 'transparante' flanken, nu komen daar de Renegade en Ground Control bij. Zo hebben crosscountry-fanaten voor elke ondergrond een bandtype in de trendy retrokleur voor 39,90 euro.

Null

Daar hoort ook een nieuwe Roval-crosscountry-wielset bij. De op 600 sets gelimiteerde Control SL Team LTD 29 (1999 euro) weegt niet alleen een vederlichte 1240 gram, hij heeft ook een 4 mm brede haakloze velgrand, waardoor je minder kans maakt op lekke banden.

Null

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.