Ondanks de coronacrisis valt er toch nog wat materiaalnieuws te rapen. Zo lanceert Canyon meteen twee nieuwe fietsen. De Endurace:ON is een lichte racefiets met elektrische ondersteuning, de Neuron AL is een betaalbare aluminium trailbike.

De klassieker onder de Canyon-racefietsen krijgt nu tot 90 km trapondersteuning van de minimal assist batterij en een comfortabele langeafstandsgeometrie. De nieuwste Fazua Evation-motor met Black Pepper Performance Update geeft je een aangenaam duwtje in de rug en is ingesteld op een wegcadans van ongeveer 90 rpm. Hierdoor is het veiliger om in een groep te rijden. Per laadbeurt rij je tot 90 km in de breeze-stand.

De Shimano GRX-onderdelen zijn specifiek gericht op gravelgebruik. Ze zijn extreem duurzaam en sluiten perfect aan op de ergonomie van een racefiets. De opstelling met één kettingblad zorgt voor probleemloos schakelen. Met een 11-speed 11-42 cassette en 48-tands kettingblad beschik je over alle versnellingen die je nodig hebt. De clutch derailleur zorgt ervoor dat de ketting stevig op zijn plaats blijft.

De Endurace:ON 7.0 kost 2999 euro en weegt 15 kilo.

NIEUWE TRAILBIKE

Null

Met de nieuwe Neuron AL beschik je over 130 mm veerweg op een nieuw en efficiënt alu frame en geniet je van een clean design dankzij de interne kabelgeleiding. De Neuron AL is met zijn strakke lijnen en horizontale demperpositie nu het spiegelbeeld van de carbon Neuron modellen. Hij komt standaard afgemonteerd met dropper post.

De nieuwe, horizontale linkage en aangepaste positionering van de scharnierpunten zorgen ervoor dat je comfortabel over kleine tot middelgrote obstakels rijdt, terwijl het einde van de stroke voorzien is om grote impacts perfect op te vangen.

Heel leuk: de Neuron AL Young Hero in maat 2XS is perfect afgestemd op kleine bikers en kost 1.499 euro. De 'volwassen' modellen lopen van 1.799 euro (Shimano Deore XT 12-speed, RockShox Judy Silver) tot 2.199 euro (Fox 34 Rhythm, Sram GX Eagle) en zijn er in mannen- en vrouwenuitvoering.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!