Fietsen is ook voor kinderen een prima tijdverdrijf momenteel, dus is het een perfect moment voor BMC om de nieuwe Blast voor te stellen. Deze lichte mountainbikes met 20" en 24" wielen zijn licht en helemaal aangepast aan de noden van de jeugd.

"We herinneren ons allemaal onze eerste fiets", zegt BMC's hoofd productmanagement Conrad Glassey. "Daarom ontwierpen we er een waaraan de kinderen nog heel hun leven met plezier zullen terugdenken. Ons team maakte de Blast-reeks zo licht, efficiënt en veilig mogelijk, om ervoor te zorgen dat fietsen het favoriete tijdverdrijf van de kinderen zou worden, zowel op de trails, de weg naar school, het park of de pumptrack."

De MTB's bedienen een ruime waaier aan lichaamslengtes, zodat de fiets kan meegroeien met het kind. De versie met 20" wielen is er voor de leeftijden 5 tot 8 jaar en de 24" voor 6 tot 11. De bovenbuis komt niet te hoog, zodat kinderen met voldoende vertrouwen kunnen stoppen en afstappen, en het lage bracket verbetert het stuurgedrag. Ook de onderdelen zijn aangepast, zoals het smallere stuur met een diameter van 19 mm voor de kleinere handen, de custom grips en de aanpasbare Tektro-remhendels met korte reach. Het zadel is eveneens aangepast aan hun anatomie en de smalle Q-factor (de breedte tussen de twee pedalen) garandeert een natuurlijke pedaalbeweging. Bij bredere Q-factors merk je bijvoorbeeld dat de kinderen te wijdbeens gaan fietsen.

De fietsen zien er bij aankoop schitterend uit, maar om dat ook lang zo te houden, kregen ze hun kleurtje met een lichte en milieuvriendelijke poedercoating. Een stevige kettingbescherming op de liggende achtervork drukt de vervelende geluiden en beschermt tegen impact van de ketting, en het zadel is verstevigd met corduroy.

Een voldoende lange wielbasis zorgt voor stabiliteit en de vlakkere balhoofdhoek laat de fietsertjes gemakkelijker over obstakels geraken. Een korte stuurpen in combinatie met een relatief breed stuur garandeert de controle en een soepel stuurgedrag, terwijl de hydraulische schijfremmen hen zonder veel handkracht voldoende remkracht geven. De dikke 2,4" banden bieden veel tractie op allerlei soorten ondergrond en dempen veel schokken, waardoor er geen zware, verende voorvork nodig is. Mede door het 6061 T6 aluminium frame met mooie lasnaden en een exclusieve look kom je aan een aantrekkelijk gewicht: 8,6 kg voor de Blast 20" en 9,6 kg voor de Blast 24". De prijzen zijn respectievelijk 549 en 599 euro, en je krijgt er een stickerkit bij om de fiets naar eigen smaak te personaliseren.

Null

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!