Na de S-Works Recon heeft Specialized drie andere modellen in de Recon-lijn voorgesteld. Allemaal halen ze hun inspiratie bij de topschoen voor gravel- en crosscountrygebruik, maar dan telkens op een lager prijsniveau.

De drie schoenen zoeken ook hun comfort in de Body Geometry-technologie en hebben Stride Toe-Flex-technologie, waardoor de schoen op essentiële plekken meebuigt, zodat je er gemakkelijk mee kan wandelen.

De Recon 3.0 kost 219,90 euro en heeft een carbon zool met stijfheidsindex 10.0, twee BOA L6-draaisluitingen, een SlipNot-rubberzool voor de nodige houvast, twee verwijderbare studs, en een maatje 42 weegt 355 gram.

De Recon 2.0 (149,90 euro) heeft een minder stijve zool (index 6.0), geen speciale SlipNot-rubberzool en gaat naar één BOA-sluiting, de 1.0 (99,90 euro) heeft dezelfde zool maar vertrouwt gewoon op drie velcro's.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!