De Reveal is niet alleen de nieuwe 'endurance racer' bij het Duitse Rose, het is meteen ook het eerste fietsplatform dat het nieuwe Rose-DNA uitdraagt. Comfort is het codewoord, maar de Reveal zou ook geen kracht verloren laten gaan.

Het duurste van de twee types carbon frames weegt maar 900 gram, de betaalbaardere versie doet daar 100 gram bovenop. Het design spreekt volgens Rose 'een emotionele, maar cleane en prestatiegerichte taal'. We zien inderdaad rechte lijnen en hoeken die het licht breken, terwijl schuine afsnijdingen (zie het einde van de bovenbuis ter hoogte van de zadelpen) voor dynamiek moeten zorgen. Apart: de kabels komen het frame binnen via een opening in het bovenste deel van het balhoofdstel.

Zoals bij veel comfortracers moet de laag aangezette staande achtervork in combinatie met een interne zadelpenklem (die zorgt dat de zadelpen meer ruimte krijgt om door te buigen) voor extra comfort zorgen. De zadelpen is 490 mm lang en is beschikbaar met 8 of 25 mm setback. Ook in de voorvork is er wat flex voorzien. Bovendien is er ruimte voor banden tot 30 mm breed.

Naast comfort is er ook gedacht aan de nodige stijfheid, om er een snelle fiets van te maken. De vorkbuis is wat dikker gemaakt dan normaal, want we zien een diameter van anderhalve inch onder en boven, wat betekent dat je geen standaard stuurpen kan monteren. Het dikke BB86-pressfitbracket moet de kracht van de pedalen goed kunnen weerstaan.

De Reveal komt in twee carbonniveaus. De Reveal Six Disc start vanaf 3999 euro en is beschikbaar met Ultegra (Di2), Dura-Ace Di2, Force eTap AXS of Red eTap AXS. De Four Disc start vanaf 2499 euro met Shimano 105. Er is ook een Four met velgremmen aan 2099 euro.

Null

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!