Canyon had al fully's met elektrische ondersteuning, maar nu is er ook een aluminium e-hardtail met de Shimano Steps-motor. De geïntegreerde batterij zorgt voor een elegant uiterlijk.

Canyon startte in 2018 met de productie van e-mountainbikes. De Spectral:On zette de hele beweging in gang bij de Duitse fabrikant. Daarna volgde de Neuron:On en nu is het de beurt aan de Grand Canyon:On, de eerste e-hardtail bij Canyon. Het is eveneens de eerste e-MTB met een volledig geïntegreerd aandrijfsysteem, wat meteen ook zorgt voor een cleaner uiterlijk.

Net als de niet-gemotoriseerde Grand Canyon is de ON-versie een hardtail voor MTB'ers van elk niveau. Het robuuste frame uit 6061-aluminium kreeg het krachtige Steps E8000-aandrijfsysteem van Shimano. De motor en BT-E8035-batterij zijn volledige geïntegreerd in de schuine buis voor een elegante look. Opladen kan door de batterij uit de buis te halen met een sleutel of via de in de zitbuis geïntegreerde oplaadpoort. De aan-/uit-knop bevindt zich op de bovenbuis. Opvallend is de door Canyon zelf ontwikkelde cockpit met interne kabelgeleiding voor het display. 

Net zoals bij een aantal andere Canyon-modellen, komen de twee kleinste maten met kleinere 650B-wielen, terwijl de rest is uitgerust met 29"-wielen. Zo krijgt elke biker, van klein tot groot, een vinnige fiets. Het extra gewicht van de e-MTB wordt afgeremd door krachtige remschijven van 203 mm voor en achter (180 mm achteraan op maat XS en S) en een voorste remklauw met vier remzuigers. Het speciale Canyon SD:ON-zadel helt lichtjes omhoog achteraan om extra ondersteuning te bieden tijdens het klimmen.

De Grand Canyon:ON is vanaf nu beschikbaar in drie modellen - 8.0, 8.0 WMN en 9.0 - voor een prijs van respectievelijk 2.799 en 3.299 euro. 

Null

De Grand Canyon:ON 9.0 heeft een telescopische zadelpen, FOX 34 Rhythm-vork, 2,6" banden en een mix van Shimano SLX en XT 12-speed.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...