Heb je geen trekhaak en heb je evenmin zin om dakdragers te monteren, dan heeft Seasucker een oplossing uitgedokterd die er op het eerste gezicht wat bevreemdend uitziet, maar uiteindelijk wel enorm handig blijkt.

Hun dragersystemen werken met zuignappen die je vacuüm pompt. Doe dat wel op een volledig proper autodak om krassen en andere problemen te vermijden. Je plaatst de fietsdrager, afhankelijk van je autotype, volledig op het dak of deels op de achterruit. De eerste keer hebben we toch halfweg onze lange autorit eens gestopt om alles te checken, maar Seasucker heeft gewoonweg een product ontwikkeld dat niet alleen handig, maar ook veilig is. Als je nog twijfelt, zoek op Youtube maar even naar filmpjes van racende auto's met een Seasucker-drager en fiets op het dak.

Opbergen tijdens het fietsen - om diefstal te vermijden - gaat vlot, want het is een compact systeem. De prijs van de Talon Huske (349 euro) is niet min, maar zo vermijd je wel de extra kosten van een trekhaak of dakdrager. Afhankelijk van je type fiets (met snelspanner, 12 mm steekas of Boost-as) kies je de inzetstukjes voor in de universele voorwielsteun. Voor meerdere fietsen heb je de Bomber en Mini Bomber.

Deze test verscheen in het oktobernummer van cycling.be magazine. Abonneer je HIER, mis geen enkele materiaaltest meer én krijg er een gratis en handig fietscadeau bovenop!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het januarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en met de kampioenschappen in aantocht zijn onze schijnwerpers gericht op de cross, met Ceylin del Carmen Alvarado, het team achter Eli Iserbyt, een nuchtere babbel met Thibau Nys, Vooruitblik naar WK Dübendorf en BK Antwerpen, het waarom achter de Nederlandse veldritsuccessen, en Adrie van der Poel. Verder: het gravelavontuur van Wellens & De Gendt, bikepacking rond Girona, de mooiste offroadroute in Zeebrugge, 5 fietsdoelen voor 2020, trainingstips om je rijklaar te maken voor het nieuwe seizoen, een test van verschillende types fiets-gps'en, ...