Wie koerst, kent de SLR van Selle Italia. Zo iconisch is dat zadel. Met de populariteit van de kortere zadels wil de Italiaanse specialist nu uitblinken met de SLR Boost, een modern gevormd zadel van amper 122 gram. Ook triatleten en tijdrijders worden verwend met een nieuwkomer.

Selle Italia zit al zo lang in het vak dat je hen niet meer moet uitleggen hoe je een knap zadel maakt. Met deze nieuwe SLR Boost zetten ze vol in op de trend van de kortere zadels met brede uitsparingen. Hét verkoopsargument is het uiterst lage gewicht van 122 gram. Het zou daarmee het lichtste zadel van dit type op de markt zijn.

De SLR Boost is 27 mm korter dan de gewone SLR en komt zo op 248 mm. De Superflow-uitsparing was al aanwezig in het SLR-gamma, maar komt standaard op deze Boost, die verkrijgbaar is in twee breedtes: 130 en 145 mm. Er zijn vier uitvoeringen: met carbon (299,90 euro), Ti316- (204,90 euro) of Manganese-rails (129,90 euro) en als Lady Superflow (169,90 euro) met wat meer gelpadding. De achterkant van het nieuwe zadel wipt lichtjes op. Passend bij zo'n kort zadel is ook de tip qua vorm aangepast. Een knap detail is dat de schaal zichtbaar is gemaakt. Om het zadel juist te positioneren, markeerde Selle Italia het BRP (Biomechanical Reference Point), het punt waar het zadel 70 mm breed wordt, met een rood of wit lijntje.

Ook voor de triatleten en tijdrijders is er nieuws, want de Iron Evo is gemaakt in samenwerking met tweevoudig wereldkampioen Ironman Patrick Lange en met het BMC-Vifit-team. Populair bij deze atleten is de vorm met twee aparte helften, wat kan zorgen voor meer comfort in de tijdritpositie. Je kan kiezen voor zachte of harde padding en voor de CarboKeramic- of Ti316-rails, wat neerkomt op een prijskaartje van 249,90 of 179,90 euro

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!