Bij de nieuwigheden voor 2015 bij Endura werd het meest uitgekeken naar de Equipe Classics Jersey. Het shirt is licht, ademend en water- én winddicht. Door de bijgeleverde armstukken kun je het vaak dragen. Tegelijk komt Endura met een superlicht shirt.

Zoals de naam doet vermoeden, is de Equipe Classics Jersey geïnspireerd op de voorjaarsklassiekers met de typisch wisselvallige weersomstandigheden. Het shirt past zich daar makkelijk aan aan, doordat het niet alleen wind- en waterdicht is, maar ook licht en ademend. Het kreeg een waterproofrating van 10.000 met een ademend vermogen van 30.000 - wat erg sterk is.

Dit Endura-shirt viel ons al op tijdens de voorbije Eurobike-beurs en is nu ook verkrijgbaar voor 169,99 euro, inclusief bijgeleverde armstukken, die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Door die armstukken krijg je een multifunctioneel kledingstuk dat je het hele jaar door kunt dragen als een mix van een shirt en een jas. Al die stijlelementen komen uit de ervaring uit de WorldTour met Movistar.

Het materiaal is erg elastisch, licht, waterproof, windproof en ademend. Het shirt heeft een 'atletische' snit. Het sluit dus strak aan rond het lichaam en flappert niet in de wind, exact zoals de profrenners het graag hebben. De achterkant loopt lang door met een extra fluo stuk, zodat er geen kou van onderen binnenkomt en ook spatwater wordt geweerd. Heb je die lange achterkant niet nodig, dan kun je die opvouwen. Een silicone gripper zal dat dan op zijn plaats houden.

De rits is opvallend asymmetrisch en de nekboord is lekker zacht. Silicone accenten aan de buitenkant van de armstukken en de binnenkant van de mouwen zorgen dat de armstukken op hun plaats blijven. Aan de oksel zitten panelen van Thermal Roubaix die goed rekken en ventileren. Aan de achterkant zitten drie elastische zakken met gaatjes in, zodat het water er niet in blijft staan.

SHIRT VOOR KLIMMERS

Ook nieuw is de FS260-Pro SL Jersey (79,99 euro), een superlicht en nauw aansluitend raceshirt van dun, licht en snel zweetafvoerend mesh materiaal. Het shirt weegt in maat medium maar 85 gram. Zo kun je Alpe d?Huez aanvallen op een hete zomerdag.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!