16 augustus zou bij iedere zichzelf respecterende wielertoerist met rood aangestipt moeten staan in de agenda. Dan is er in Bokrijk de Cycling.be Classic, met een gloednieuw flandrienparcours. Cycling.be-abonnees vallen in de prijzen!

Met Bokrijk werd dit jaar voor een historische start- en aankomstplaats gekozen. Vanuit de groene long tussen Hasselt en Genk krijg je de keuze uit vier afstanden tussen 44 en 151 kilometer, kronkelend langs de toeristische trekpleisters in het zuiden van Limburg. Wie een gezapig en toeristisch tochtje verwacht, komt echter bedrogen uit. Het eerste stuk van de tocht met bestemming Haspengouw zorgt nog voor een welgekomen inloopstrook, maar wat daarna volgt, is niet van de poes: niet minder dan dertien hellingen telt de langste afstand over 151 kilometers. Die lopen voortdurend op en neer, over betonwegen en holle wegen, langs akkers en uitgestrekte vlakten. Flandriens moeten blijkbaar niet altijd naar de Vlaamse Ardennen trekken om een geschikt parcours te vinden.

Degenen bij wie de vergezichten in deze adembenemende fruitstreek herinneringen oproepen, hebben waarschijnlijk naar de tv-series Katarakt of Zuidflank gekeken. Eerst passeren we het dorpje Klein-Gelmen, waar een fruitbedrijf werd uitgekozen als voornaamste locatie voor de VRT-reeks Katarakt. Wat later fietsen we ook langs de opnamelocatie van de VTM-serie Zuidflank, bij het Wijnkasteel van Genoelselderen. De Romeinen hadden al wijngaarden in deze streek en die traditie wordt hier eeuwen later verdergezet op het 22 hectaren grote domein. 'Limburg fietsparadijs', de slogan is niet gestolen.

OOK VOOR DE FAMILIE

Na Tongeren vorig jaar werd met Bokrijk opnieuw voor een start- en aankomstplaats gekozen die geschiedenis ademt. Het provinciaal domein ligt centraal binnen het Limburgse fietsroutenetwerk en biedt een waaier aan toeristische activiteiten. Zo wordt nu ook aan supporters en familieleden van deelnemers aan onze klassieker gedacht. Op het 550 hectaren groot domein krijgen zij de kans om te genieten van het openluchtmuseum dat je op een interactieve manier honderden jaren terug in de tijd neemt. Voor de kids is er de grote openluchtspeeltuin die eveneens garant staat voor uren plezier. Bovendien kunnen de deelnemers aan de Cycling.be Classic op zaterdag 16 augustus gratis gebruikmaken van de parking op het domein Bokrijk.

CYCLING.BE-ABONNEES PROFITEREN

Ben je geabonneerd op cycling.be magazine en rij je onze tocht mee? Registreer je dan via de link hiernaast of hieronder, en je ontvangt een mail met de nodige info. Daarmee kun je aan de aankomstplaats in Bokrijk je GRATIS GESCHENKENPAKKET ophalen - een waardevol cadeau waarmee we onze trouwe lezers willen belonen na een ongetwijfeld fantastische Cycling.be Classic.

De cycling.be-stand moet je sowieso passeren voor de start en aankomst. Je kunt er met je bon het geschenkenpakket afhalen. Wie nog niet is geabonneerd, kan daar een abonnement afsluiten of het augustusnummer kopen.