Toen Lotto Soudal eind juni zijn Tourselectie bekendmaakte, viel één naam meteen op: die van de 24-jarige debutant Steff Cras. De jonge Kempenaar was dan ook een logische keuze voor deze nieuwe aflevering van 'Fietsen met'.

Steff, was die aankondiging van je eerste Tourselectie ook voor jou een verrassing?
"Ja, toch wel! Ik had even voordien per e-mail een A- en B-programma ontvangen, waarbij het A-programma vooral focuste op de Italiaanse wedstrijden en de voorbereiding op de Giro, terwijl het B-programma onder meer de Canadese WorldTour-wedstrijden omvatte als aanloop naar de Vuelta.  Toen ik op een avond samen met Kevin De Weert, Marc Sergeant en John Lelangue een onlinemeeting had om dit te bespreken, werd me gezegd dat ze voor mij ook een C-programma hadden uitgewerkt. Ik dacht dat ik daardoor in de minder grote wedstrijden zou belanden, dus toen ik te horen kreeg dat ook de Tour op mijn programma stond, dacht ik aanvankelijk dat het een grap was."

Je geloofde hen niet?
"Het heeft toch even geduurd vooraleer het nieuws volledig was doorgedrongen, maar uiteraard was ik heel blij. Begin dit jaar was er al een voorselectie opgesteld, maar de achtste naam was nog niet ingevuld. Bij het overlopen van de kandidaten zijn ze op die manier bij mij terechtgekomen. Het is de bedoeling dat ik overal wat bijspring, maar mijn hoofdopdracht is de boel samenhouden in de vlakke ritten, met het oog op een massaspurt voor Caleb Ewan. Ik zou Ewan ook in het hooggebergte moeten bijstaan en vooral veilig en binnen tijd naar de finish moeten loodsen."

Zal je zelf ook je ritjes mogen uitpikken?
"Het zal wel eens de bedoeling zijn om in de ontsnapping van de dag te zitten in een ritje door het middengebergte. Het zou mooi zijn om Tim Wellens, Philippe Gilbert en uiteraard ook Thomas De Gendt op die manier te kunnen helpen of eventueel zelfs mijn eigen kans te kunnen gaan." 

Download de route HIER (rechtermuisklik > Doel/link opslaan als)

Lees het volledige artikel in de Tourgids van cycling.be magazine, nu in de winkel, online via Blendle of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!