Meteen fors klimmen in de buurt van startplaats Nice, aankomst bergop op dag 4, slechts één rit van meer dan 200 kilometer ...: de 107e Ronde van Frankrijk heeft enkele leuke bijzonderheden in petto. Wij legden het routeboek voor aan Jurgen Van den Broeck en verkenden de koninginnenrit met aankomst op de loodzware Col de la Loze.

Ondanks het noodgedwongen uitstel door de steile opmars van het coronavirus en uiterst strikte veiligheids- en gezondheidsmaatregelen, is er weinig tot niets veranderd aan het parcours van de 107e Ronde van Frankrijk. Hoewel het peloton als een versterkte burcht door het zuidelijke deel van de Hexagoon zal trekken, krijgen de renners nog steeds 21 fraaie etappes voorgeschoteld, verspreid over een totaal van 3.470 kilometer. Opvallend in deze atypische Tour: geen buitenlandse tussendoortjes, klimwerk vanaf dag 2, veel kansen voor baroudeurs tijdens 'overgangsritten' over geaccidenteerd terrein en toch ook meer dan een handvol 'D-days' voor de sprinters. Het tijdrijden beperkt zich dan weer tot één individuele chrono op de voorlaatste dag, die bovendien finisht op La Planche des Belles Filles. In dit overzicht analyseren we alle ritten, inclusief tekst en uitleg van Belgische Tourtrots Jurgen Van den Broeck. Wordt de Ronde van Frankrijk dit jaar (opnieuw) gewonnen door een rasechte berggeit? We kennen het antwoord op 20 september ...

Lees het volledige artikel in de Tourgids van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!