Heb je nog wat budget over nu je reisplannen in het water gevallen zijn? Of was je sowieso van plan om je fiets een grondige facelift te geven? Wij gidsen je langs de vele mogelijkheden en geven je meteen ook enkele handige tips.

Als sportieve fietser worstel je ongetwijfeld vaak met een cruciale vraag: koop ik een nieuwe fiets of probeer ik mijn huidige fiets te upgraden? Ook wij worstelen vaak met dat dilemma en moeten dan besluiten dat een nieuw stuurlint het maximale is dat we ons kunnen veroorloven als we een echtelijke ruzie willen vermijden. Toch zijn er enkele upgrades die je fiets echt kunnen verbeteren en sommige daarvan moeten zelfs niet veel kosten.

Is het nieuwe al wat van je fiets, schrijf hem dan niet meteen af. Vaak kan je met een slimme upgrade diezelfde fiets een pak sneller, comfortabeler of gewoon beter maken. Zet je even neer en lijst op welke onderdelen jouw vehikel ervan weerhouden om te schitteren als een diamant. Je zal snel genoeg merken of de lijst lang of kort is en dus ook of het nog de moeite loont om te investeren in je huidige tweewieler of die aankoop van een nieuwe racebak zich nu toch stilaan opdringt. Wij sommen alvast de belangrijkste upgradeplekken op en geven enkele suggesties om je op weg te helpen. En denk eraan: welke upgrade
je ook doet, het werkt altijd verfrissend en motiverend om met iets nieuws op pad te gaan.

Merken als Tune, THM, Ax-lightness, Schmolke en Darimo produceren enorm lichte onderdelen, maar daar hoort ook een forse prijs bij, terwijl je ook nog gekluisterd zit aan gewichtslimieten. Daarom kozen we voor verstandige, betrouwbare en courant verkrijgbare onderdelen.

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!