Heeft u uw buitenlandse fietsavonturen moeten uitstellen en noodgedwongen voor een ingekorte trip of een 'staycation' moeten opteren? Niet getreurd: ons Belgenlandje heeft ook heel wat moois te bieden! Wij selecteerden tien formidabele fietsroutes in evenveel bekende en minder bekende wielerregio's. Kom uit 'je kot' en ga mee op ontdekking!

Hoewel het 'nieuwe normaal' stilaan op het 'oude normaal' begint te lijken en veel grenzen opnieuw geopend zijn, heeft het coronavirus ongetwijfeld heel wat reisplannen overhoopgegooid. Heeft u uw buitenlandse fietsavonturen moeten uitstellen en noodgedwongen voor een ingekorte trip of een 'staycation' moeten opteren? Niet getreurd: ons Belgenlandje heeft ook heel wat moois te bieden, zeker voor liefhebbers van de edele wielersport. Onze redacteurs trokken er de voorbije weken op uit om de mooiste inheemse fietsroutes uit te testen en een eigenzinnige top 10 samen te stellen. Hellingen, kasseistroken, jaagpaden, offroadsecties, cultureel erfgoed en weidse landschappen: aan visuele pracht en uitdagende passages geen gebrek in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Kom uit 'je kot' en ga samen met ons op ontdekking!

Zin om deze prachtige routes zelf te gaan ontdekken? Bekijk ze dan op onze Komoot-pagina en download hieronder de gpx-files (rechtermuisklik > Link opslaan als).

1) Brabantse Pijl Cycling Route (98 KM, 1.033 HM)

2) Het Hageland op z'n best (93 KM, 780 HM)

3) Klimmen in de Voerstreek (72 KM, 1.300 HM)

4) Op en af in Heuvelland (80 KM, 990 HM)

5) Puurs-Asse-Puurs (84 KM, 420 HM)

6) Vlaamse Ardennen en Pays des Collines (99 KM, 1.470 HM)

7) Route des Sommets Lienne et Amblève (120 KM, 2.200 HM)

8) Gravelroute Antwerpen-Noorderkempen (54 KM, 160 HM)

9) Gravelen op de Hoge Venen (91,6 KM, 1.240 HM)

10) Mountainbiken rond Bouillon (35,6 KM, 900 HM)

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!