In deze rubriek willen we jou met de hulp van fietsers die hun regio als hun broekzak kennen de mooiste mountainbikeroutes van ons land laten ontdekken. Onze Streekrenner van deze maand toonde meteen waarom hij het prototype van de ideale gids is: meer dan eens riep hij dat we ergens moesten afslaan waar we niet eens een pad hadden gezien, waarna we weer een prachtige, onbekende singletrack mochten ontdekken, maar ook zijn gave om verhalen te vertellen maakte er een unieke ervaring van.

Toch kon Freddy niet wedijveren met de hoofdrolspeler van deze reportage: de prachtige fietsstreek rond Genk. Na weken van regen genoten we van een fenomenaal mooi parcours in een meer dan onderschatte Vlaamse regio. 

We spreken af aan het motorcrossterrein van Genk, waar Freddy Knoops voorzitter is van AMC, de club die de Horensbergdam als thuisbasis heeft. Wie de reeks 'Beau Séjour' bekeken heeft, herkent het circuit misschien van tv. Toen we er vorig jaar langskwamen voor de fotoshoot van de winterse fietskleding merkten we al dat Freddy honderduit kon vertellen én dat hij een passie heeft voor de fiets. In de zomer kiest hij voornamelijk voor de racefiets, maar anders haalt hij vaak de mountainbike van stal. Letterlijk aan zijn achterdeur liggen al tal van parcoursen die van het ene naar het andere bos leiden en door zijn jarenlange ervaring kent hij alle paden als zijn broekzak. "Maar dan zou je eens mijn 71-jarige kameraad bezig moeten zien! Deze regio heeft voor hem helemaal geen geheimen meer."

Download onze route HIER!

Lees het volledige artikel in het aprilnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je HIER en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!