Zoek je nog fietsdoelen voor 2020? Wij helpen je met een selectie van de mooiste, meest uitdagende en tot de verbeelding sprekende Gran Fondo's in Frankrijk! In de aanbieding: golvende wegen langs de Middellandse Zee, het glooiende reliëf in het bourgondische binnenland en rasechte kuitenbijters in de Alpen en de Vogezen.

GRANFONDO GASSIN GOLFE DE SAINT-TROPEZ

Om het granfondojaar met een knal in te zetten, moet je in Saint-Tropez zijn. De seizoensopener aan de wondermooie Côte d'Azur gaat door op 19 april, en de kans is groot dat dit onder een heerlijk lentezonnetje en bij zalige temperaturen zal zijn. Het glooiende parcours in de Var dient zich aan als dé ideale opwarmer na een kille winter. Onder het getjirp van krekels vertrek je in Gassin, waar je op slechts 4 kilometer van de Middellandse Zee getrakteerd wordt op een wijds vergezicht. De Gran Fondo loodst je over een matig hellend parcours van 162 kilometer met circa 2.550 hoogtemeters. Na de start fiets je via de kust naar de Col du Canadel (264 meter), die gevolgd wordt door vijf andere gecatalogeerde beklimmingen. Het zwaartepunt situeert zich zo'n 77 kilometer na het vertrek, want dan staat de Notre Dame des Anges (671 meter) op het menu. Deze col met welluidende naam is 13 kilometer lang en brengt je naar 'het dak' van dit event. Kortom: de perfecte mix van idyllische schoonheid aan het water en uitdagende hellingen die smeken om ze zwierig te beklimmen.


LA BOURGOGNE CYCLO

Heb je ambitie om je te kwalificeren voor het WK Gran Fondo, dat dit jaar plaatsvindt in het Canadese Vancouver (9-12/09)? Dan is La Bourgogne Cyclo een niet te missen kwalificatiewedstrijd binnen de UCI Gran Fondo World Series! Na goed zes uur rijden vanuit Brussel sta je al aan de start in het oosten van Frankrijk. La Bourgogne Cyclo is dan ook een toegankelijke en aantrekkelijke tocht voor Belgische deelnemers en beginnende cyclofanaten. Het startschot wordt gegeven in Viré-en-Macônnais. Via de Col des Chèvres (419 meter), de Col de Beaufer (303 meter), de Col de la Pistole (464 meter) en de Col des Quatre Vents (489 meter) kan je je voorbereiden op het stevige slotakkoord: de Col du Grand Vent (615 meter). Zo overwin je over een afstand van 70 kilometer maar liefst vijf beklimmingen. Na de laatste col blijft het parcours gespaard van flinke kuitenbijters en kan je genieten van de groene omgeving en traditionele bouwwerken langs de golvende wegen. Wij hopen alvast dat competitieve Belgen zich hier kunnen kwalificeren om ons land te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Vancouver. Tip: doe de stempel van bourgondische Belg alle eer aan en geniet na de cyclo nog van een overheerlijk glaasje wijn uit de streek en een gastronomisch diner.

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!