Wat is een renner zonder zijn entourage? Om het antwoord op deze prangende vraag te achterhalen, nestelden we ons een dag in het spoor van Eli Iserbyt, die zich na zijn knappe eerste seizoenshelft en dito kerstperiode opmaakt voor de kampioenschappen. Het resultaat is een amusant verhaal over tjoolen, De Zeemeeuw, Justin Bieber, tactische plannetjes en cheesecake.

'Fien, wil jij voor ons ook cheesecake maken?' Het zijn enkele hongerige crossfans die aan het podium van de CAPS Urban Cross in Kortrijk de aandacht trekken. Het is eens iets anders dan 'Mathieu, wil je met mij trouwen?' of 'Muessen (sic.) touched my horn'. Die laatste zagen we effectief passeren tijdens de Wereldbeker in Waterloo. In de handen van een eenhoorn. Met blauwe zonnebril en regenboogtrui.

Voor we verder afdwalen in Bijbelse verhalen over het mythische dier met de lange, puntige, spiraalvormige hoorn: terug naar Kortrijk en de cheesecake van Fien Maddens, de vriendin van Eli Iserbyt. We zijn bijna op het einde van onze dag in het spoor van 'Team Iserbyt.' Op het gezicht van Eli verschijnt een glimlach als hij het bordje in de massa spot. Fien heeft het gemist. "Echt? Was er een bordje met een boodschap voor mij?" De studente Digital Marketing gaat meteen op zoek naar de auteurs. Tevergeefs. Ze voelt zich wel vereerd.

"Voor mijn verjaardag had ze gezonde cheesecake gemaakt", vertelt Iserbyt. "Ik ben wel een liefhebber. Dat verhaal is aan bod gekomen tijdens een reportage op Radio 2. Leuk voor haar dat de mensen daar nu aan denken. Fien is iemand die heel goed kan koken en die altijd op zoek gaat naar gezonde varianten van verschillende maaltijden. De liefde van de man gaat ook door de maag, hé."


HAVERMOUTPAP MET RODE VRUCHTEN

Met het ontbijt op een crossdag kan Fien weinig extra punten scoren. Havermoutpap met rode vruchten en chocolade. Het is mooi gepresenteerd, maar een vermelding in de Gault Millau zal je er niet mee verdienen. "Soms zijn het ook boterhammen met choco", verklapt Iserbyt. "En veel drinken, hé." Water met een zakje ORS, een energiearme sportdrank met een hoog zoutgehalte. Om de snelle opname van vocht en elektrolyten voor de inspanning extra te stimuleren.

Lees het volledige artikel in het januarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!