De nieuwe gravelbikes schieten deze dagen als paddenstoelen uit de grond. Vinden we niet erg, want dan kunnen wij ze grondig aan de tand voelen! Hier leest u hoe het ons verging op de Basso Palta, Niner RLT 9 RDO en The Draft Comet Eater.

BASSO PALTA

De gravelhype is niet ongevoelig voor uiterlijk vertoon, en daar speelt de Basso Palta mooi op in. Met strakke lijnen en een trendy kleurtje is deze Italiaanse schoonheid klaar om op elk onverhard pad de show te stelen. Toen we de Palta drie ritten lang aan de tand mochten voelen in en rond Barcelona, waren we dan ook klaar om die bubbel te doorprikken, maar de in Italië gebouwde gravelfiets bleek niet enkel een mooie snoet te hebben.

 

NINER RLT 9 RDO

'One bike for all' of één fiets voor alles, dat was het motto dat Niner erop nahield toen het de RLT 9 RDO ontwikkelde. Cycling.be heeft dit nieuwe model voor 2020 aan de tand gevoeld en kan bevestigen dat deze fiets inderdaad klaar is voor eender welke fietsuitdaging: lang of kort, verhard of onverhard.

 

THE DRAFT COMET EATER

The Draft doet waarschijnlijk niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen. Logisch, want het Spaanse merk is relatief nieuw op de markt. The Draft bouwt pas sinds het begin van 2017 op maat gemaakte en gepersonaliseerde racefietsen. Aanvankelijk deed het dat voor zijn carbon raceframes Hoba en El Chako, maar dit jaar kwam daar met de Comet Eater ook een gravelfiets bij. Wij namen dit stalen manusje-van-alles onder de loep. 

Lees de volledige fietstests in het decembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!