In onze nieuwe rubriek 'De Streekrenner' laten we de cycling.be-lezers kennismaken met de mooiste offroadroutes in Vlaanderen. Op de dag van onze MTB-rit in Noord-Limburg regende het helaas van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Toch hebben we ons kostelijk geamuseerd tussen Leopoldsburg en Lommel ...

Vlaanderen heeft wel een aantal leuke regio's om te mountainbiken, maar vele daarvan worden vanaf de herfst herschapen tot vettige modderpartijen. Daarom zochten we voor deze periode van het jaar eerst enkele locaties waar het zelfs bij regenweer goed berijdbaar blijft. Deze rit beantwoordt volledig aan die eis, want midden november zorgde zelfs een klassieke 'regendag' niet voor een verzadigde bodem.

Militair op rust Peter Meus nam ons mee voor een lus van een vijftigtal kilometer vanuit Leopoldsburg. Het bleek niet moeilijk om voldoende offroadstukken in de route te stoppen, maar wel om de afstand binnen de perken te houden, vanwege al het moois dat deze streek in Noord-Limburg te bieden heeft. "Mocht je toestemming krijgen van alle autoriteiten, dan zou je hier gemakkelijk een prachtige marathontocht kunnen organiseren", mijmerde onze gids. Dus maakte Peter een soort 'best of' van wat zijn regio op mountainbikevlak te bieden heeft.

Vanaf onze start aan De Hengstbergen zetten we al meteen koers naar het eerste bos. Wij wilden na de eerste singletracks op een recht stuk onverhard al meteen een foto nemen, maar Peter stelde ons gerust: "Dit is nog maar een tussenstuk, het mooiste komt nog." Een uitspraak die onze verwachtingen nog meer liet stijgen.

Download HIER onze originele route en HIER de ingekorte route.

Lees het volledige artikel in het decembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!