Voor kwalitatieve winteroutfits gelden specifieke eisen: ze moeten je goed beschermen tegen wind, koude en regen, maar moeten tevens voldoende draagcomfort bieden. En het oog wil natuurlijk ook wat. Benieuwd naar de voornaamste trends voor het komende winterseizoen? Check dan zeker onze fotoshoot!

Eén ding is onvermijdelijk in een fietsseizoen: de komst van de kou en nattigheid. En dan kan je je er maar beter tegen wapenen. Cycling.be bereidt je erop voor met de warmste en comfortabelste stukken uit de collectie van Vermarc, Pearl Izumi, Shimano, BBB en Specialized.

De meeste merken lijken voor hun wintergamma te kiezen voor kleuraccenten op een zwarte achtergrond. Dankzij royaal voorziene reflecterende stroken kan iedereen je toch vanop kilometers afstand zien aankomen. Uitstekende trends van de voorbije jaren die we gelukkig zien terugkeren, is de goede pasvorm en de soepelere materialen, zelfs bij de warmere en dikkere kledingstukken. Winterkledij mag niet tegenwringen of schuren op plaatsen waar je het liever niet hebt, maar moet net zoals een lichte zomeroutfit aanvoelen alsof je niets om het lijf hebt. Alleen dan met wat extra warmte tegenover je adamskostuum.

Oh ja, ook regen en wind maken geen schijn van kans, want er wordt vol ingezet op water- en winddichtheid. Vanuit je warme zetel kan je bij een hete koffie en een stuk taart
alvast je droomoutfit samenstellen tijdens het bladeren door de volgende pagina's. Daarna kan je die calorieën er snel terug affietsen via een heerlijke wintertraining op de weg of in het veld!

Lees het volledige artikel in de MTB-special van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!