De superlatieven waren niet te tellen na de demonstratie van Remco Evenepoel in de Baloise Belgium Tour. Wij bezorgd, want we hadden al een hele tijd geleden een afspraak vastgelegd op de maandag na de vijfdaagse rittenkoers. De wonderboy van Deceuninck - Quick-Step is gelukkig een man van zijn woord en ging lekker losrijden met onze eigenste Erwin Vervecken.

Wanneer we bij hem thuis aanbellen roept mama Agna ons binnen voor een koffie, terwijl Remco zijn koerskleren aanschiet. Op de televisie in de woonkamer loopt de video-opname van de zaterdagrit nog - de etappe waarin Remco de verzamelde tegenstand van Lotto Soudal onder bedwang hield en zelfs tot het uiterste dwong. Agna: "Remco wil die wedstrijden achteraf opnieuw bekijken omdat hij nog altijd wil bijleren over bepaalde wedstrijdsituaties. Zo wist hij dat Tim Wellens ook in Luik-Bastenaken-Luik versnelde in het begin van die Roche-aux-Faucons, om dan stil te vallen in het zicht van de top. Vandaar dat hij niet panikeerde toen Wellens aanging aan de voet van de beklimming en rustig zijn eigen tempo opzocht."

Even later is Remco klaar en vertrekken we aan zijn supporterslokaal voor een rondje van een dik uur richting Gooik en Oetingen. De benen blijken ondanks de vijfdaagse Baloise Belgium Tour goed aan te voelen. Remco babbelt honderduit, zodat ik nauwelijks vragen moet stellen. Hij is ook fier op de nieuwe Specialized-schoenen die hij aan het testen is: "150 gram minder dan gewone schoenen.  Ik probeer ze nu uit op training, maar heb ze nog niet gedragen tijdens wedstrijden."

Proficiat met je overwinning in de Baloise Belgium Tour. Had je ernaar toegewerkt?
"Ik was de voorbije weken vooral aan het toewerken naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Middelkerke. Vandaar dat de conditie aan het beteren was, maar de Baloise Belgium Tour was nog geen doel op zich. Ik voelde me wel elke week beter worden en bewees dat ook al tijdens de Hammer Series in Zuid-Limburg. Vooraf wilde ik mezelf vooral testen in de tijdrit op vrijdag, maar doordat ik op donderdag de leiderstrui pakte, moesten we uiteraard onze tactiek veranderen."

Je klopt daar wel even de tandem Wellens-Campenaerts op een terrein dat hen beiden uitstekend ligt ...
"De zaterdagrit in de Ardennen was cruciaal, maar ik heb enorm veel te danken aan mijn ploegmaats, die allemaal onvoorwaardelijk in mij geloofden en zonder problemen hun eigen kansen opofferden voor een jonge gast van negentien. Dat heb ik dan weer deels te danken aan het werk dat ik de voorbije maanden voor de ploeg heb verricht, waardoor ik wel wat krediet heb opgebouwd. Maar het was niet evident, zeker omdat ik op dit niveau nog alles moet bewijzen."

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Sinds deze maand registreren we al onze trainingstochtjes met behulp van de nieuwe Sigma Rox 12.0, zodat je ze nadien kan bekijken of zelf kan rijden. Download HIER onze trainingsroute met Remco en zijn favoriete rondje in de Ardennen!

Met medewerking van Sigma