Wout van Aert'Pas helemaal gelukkig als ik opnieuw kan koersen'

Wout van Aert ontdekte zichzelf in juni en juli als sprinter en tijdrijder, maar zag zijn steile opmars gestuit door een foutief bevestigd nadarhek. Na een maandenlange revalidatie lijkt de drievoudige wereldkampioen veldrijden echter klaar voor de wederopstanding: "Ik hoop zeker nog te kunnen crossen dit seizoen, al is het maar voor een vijftiende plek!"

Lees meer

Zdenek Stybar'Ronde of Roubaix blijft grote droom'

In december duikt Zdenek Stybar opnieuw het veld in - zonder al te veel ambitie, maar met de bedoeling om zich te amuseren. "Ik cross gewoon heel graag", zegt hij. "Zo'n paar veldritten kunnen zeker geen kwaad met het oog op het voorjaar. Integendeel: het is een prima voorbereiding op de explosieve finales van de klassiekers."

Lees meer

TrainingBikefitting voor rugpatiënten

Met rugpijn op de koersfiets stappen is geen pretje, maar een perfecte fietspositie kan je heel wat leed besparen. Onze ervaringsdeskundige redacteur nam de proef op de som en liet zijn gloednieuwe ros onder handen nemen door een professionele bikefitter van Energy Lab.

Lees meer

FietstestDrie gloednieuwe gravelbikes

De nieuwe gravelbikes schieten deze dagen als paddenstoelen uit de grond. Vinden we niet erg, want dan kunnen wij ze grondig aan de tand voelen! Hier leest u hoe het ons verging op de Basso Palta, Niner RLT 9 RDO en The Draft Comet Eater.

Lees meer

Fietsen metYara Kastelijn

Yara Kastelijn hoopte deze winter een stap vooruit te zetten, maar dat ze al meteen aansluiting zou vinden bij de wereldtop in het veld, had niemand verwacht. Sterker nog: het seizoen van de talentrijke Nederlandse is nu al geslaagd. Wij gingen daags na een 'dubbel weekend' losrijden met de kersverse Europese kampioene.

Lees meer

ReportageRuben Apers, boezemvriend van Bjorg Lambrecht

2019 was een annus horribilis voor Ruben Apers. Eerst moest hij lang revalideren na een ongeluk waarbij zijn ploegmaat Stef Loos het leven liet en een aantal maanden later verloor hij zijn boezemvriend Bjorg Lambrecht. Een aangrijpende getuigenis van een sterke mens, die zijn liefde voor de fiets ondanks alles niet verloren is.

Lees meer

De StreekrennerNoord-Limburg

In onze nieuwe rubriek 'De Streekrenner' laten we de cycling.be-lezers kennismaken met de mooiste offroadroutes in Vlaanderen. Op de dag van onze MTB-rit in Noord-Limburg regende het helaas van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Toch hebben we ons kostelijk geamuseerd tussen Leopoldsburg en Lommel ...

Lees meer

Do's & Don'tsVerantwoord snoepen

6 december. Een dag waarnaar alle kinderen in ons land uitkijken. Sinterklaas komt langs, en die brengt heel wat lekkers mee vanuit Spanje. Maar past al dat lekkers in een gezond sportdieet? Of kan je rondfietsen met al dat snoepgoed in je achterzak? Wij zochten het voor u uit.

Lees meer

Do's & Don'tsEnergiedips tijdens het MTB'en vermijden

Niets leuker dan door de bossen scheuren tijdens een mountainbiketoertocht. Met al dat volk om je heen krijg je op bepaalde momenten zelfs een wedstrijdgevoel. Maar als je tijdens de rit last krijgt van energiedipjes, wordt het natuurlijk een stuk minder leuk. Volgens de diëtisten van Energy Lab is dat echter perfect te voorkomen. We leggen het uit in enkele stappen.

Lees meer