Sven en Thibau Nys'Rustig groeien blijft het devies'

Sven hoopt de toekomst van het Telenet Baloise Lions-team te kunnen vrijwaren, Thibau wil zich als nieuwkomer meteen onderscheiden in de beloftecategorie. Vader en zoon Nys staan beiden voor een belangrijke periode en blikten samen met ons vooruit naar het nieuwe veldritseizoen: "Het zijn moeilijke tijden, dus het is belangrijk om de cross levendig te houden."

Lees meer

Greg Van Avermaet'Ik heb nog steeds progressiemarge'

Een nieuwe ploeg, een (oude) nieuwe fiets en een nieuwe omgeving. Ook zonder de invloed van corona zal 2021 er helemaal anders uitzien voor Greg Van Avermaet. Maar eerst wil de olympische kampioen nog schitteren in de najaarsklassiekers: "De nieuwe situatie schrikt mij niet af, maar het is oppassen dat de citroen op het einde niet helemaal uitgeperst is."

Lees meer

AnalyseHandleiding najaarsklassiekers

De Tour, het BK en het WK zijn nog maar net achter de rug of de klassiekers komen er al aan. Het weer, de timing van de Vlaamse en Waalse eendagswedstrijden, het vormpeil van de favorieten ...: hoe anders zal het zijn? Wij tackelen enkele hot topics met Yves Lampaert, Jasper Philipsen en Dylan Teuns.

Lees meer

Ceylin del Carmen Alvarado'Ik hoop nog beter te doen'

Vijftien overwinningen, eindwinnares in de DVV Verzekeringen Trofee en de Superprestige, Nederlands kampioene en trotse bezitter van de regenboogtrui ...: je zou voor minder gewagen van een heus wonderjaar. Toch blijft Ceylin del Carmen Alvarado kritisch en ambitieus: "Ik hoop nog beter te doen dan vorig seizoen!"

Lees meer

FietstestCrossers op graveltour

Recreanten die een offroadfiets met krom stuur zoeken, kochten vroeger een crossfiets en kopen tegenwoordig een gravelbike. Veel van de typische cyclocrossmerken hebben dan ook de omschakeling gemaakt naar gravel. Wij namen de nieuwe gravelbikes van twee typische crossmerken onder de loep: de Canyon Grail:ON CF8 en de Stevens Gavere.

Lees meer

MateriaalMasterclass crosstubes

Rhino's, slicks, grifo's, baby Limus ...: je hoeft je niet te schamen als je het in Keulen hoort donderen wanneer deze namen voorbijflitsen in het kader van een discussie over crosstubes. Na het lezen van dit artikel echter wel, want we leggen van naaldje tot draadje uit hoe je de juiste bandenkeuze maakt.

Lees meer

VooruitblikHotspots in de koerslaars

We hebben er 147 dagen te lang op moeten wachten, maar de Giro d'Italia staat eindelijk voor de deur. Zoals elk jaar belooft de strijd om het roze een spektakelstuk te worden. Cycling.be bereidt je voor op de meest adembenemende landschappen en loodzware bergpassen die Itali├ź te bieden heeft.

Lees meer

Do's & Don'tsVersnel je herstel

Met drie grote rondes in 72 dagen tijd, gekruid met tal van klassiekers en kleinere etappekoersjes, is de menukaart voor de profs meer dan aardig gevuld dit najaar. Goed recupereren is dan ook cruciaal. Lotto Soudal-coach Wim Van Hoolst (Energy Lab) vertelt ons hoe je dat het best aanpakt en ontkracht meteen ook enkele hardnekkige mythes.

Lees meer

FietstestRidley Kanzo Fast & Classified

Het langverwachte Classified-schakelsysteem werd onlangs met veel bombarie geïntroduceerd. Onze materiaalkenner nam deze bijzondere Belgische innovatie grondig onder de loep, als onderdeel van de aerodynamische Ridley Kanzo Fast.

Lees meer

Fietsen metDenise Betsema

Met vijftien overwinningen in jaargang 2018-2019 leek het Denise Betsema voor de wind te gaan. Tot ze in de lente van 2019 op non-actief werd gezet vanwege een positieve plas. De Nederlandse toonde haar onschuld aan, werd gezuiverd van alle blaam en popelt om zich opnieuw te bewijzen in het veld: "Ik wil het Worst en Alvarado moeilijk maken!"

Lees meer