Remco Evenepoel'Ik laat het hoofd niet hangen'

Flitsen in Luik-Bastenaken-Luik, knallen in de Giro, schitteren in Tokio en imponeren op het WK in Zwitserland: Remco Evenepoel had een waterdicht plan om in 2020 een mooi vervolg te breien aan zijn fenomenale debuutjaar bij de profs. Door de coronacrisis moest hij het geweer van schouder veranderen, maar zijn motivatie blijft intact: "Een regenboogtrui is mijn nieuwe hoofddoel."

Lees meer

Zwiften metThomas De Gendt

Renners die het competitiebeest in zichzelf willen blijven voeden, zijn deze dagen vaak op online trainingsplatforms zoals Zwift te vinden. Zo ook Thomas De Gendt, die onder meer deelnam aan de 'lockdowneditie' van de Ronde van Vlaanderen. Wij maakten een virtueel ritje met de 'Stoomtrein van Semmerzake'.

Lees meer

TrainingStructuur en afwisseling in coronatijden

Rustige trainingen in de openlucht of indoorsessies op de rollen: dat is het devies in tijden van 'lockdown'. Begint het je stilaan te vervelen om in je eentje op pad te gaan of jezelf in het zweet te werken op een zolderkamertje? Geen nood! De specialisten van Energy Lab vertellen hoe je fun, structuur en variatie kan aanbrengen in jouw coronatrainingen!

Lees meer

ReportageProfrenners in tijden van corona

Niet enkel normale stervelingen moesten even heroriënteren toen de 'lockdown' werd afgekondigd. Ook profrenners gingen de voorbije weken massaal op zoek naar manieren om hun tijd nuttig en aangenaam in te vullen. Wij pikten er enkele opvallende voorbeelden uit, van YouTube-fenomeen Victor Campenaerts over fietskoerier Dylan Groenewegen tot wijnbouwer Sean De Bie.

Lees meer

KledingspecialDe zomeroutfits van 2020

Het kwik klom rond Pasen al vlotjes boven de 20 °C. Hoog tijd om onze zomerkleding opnieuw van stal te halen! Bent u op zoek naar een kwalitatieve 'mooiweeroutfit' die niet alleen verkoeling biedt, maar ook een streling is voor het oog? Check dan zeker onze zomerkledingspecial!

Lees meer

GETEST5 moderne zadels

Het belang van zitcomfort is niet te overschatten, zeker als je deze dagen uren in het zadel slijt. Het komt er dan ook op aan om een exemplaar te vinden dat bij wijze van spreken één is met je zitvlak. Wij onderwierpen vijf moderne zadels aan een uitgebreide test.

Lees meer

VoedingFietsen als vegetariër of veganist

De Netflix-documentaire 'The Game Changers' heeft heel wat losgemaakt in de wielerwereld. Is een veganistisch of vegetarisch voedingspatroon echt bevorderlijk voor je prestaties en is vlees eten werkelijk zo schadelijk? Cycling.be fileert de verschillende voedingspatronen en helpt onwaarheden de wereld uit.

Lees meer

Do's & Don'tsImpact en (blijvende) gevolgen van het coronavirus

In de sportwereld heerst onduidelijkheid over de potentiële gezondheidseffecten van het coronavirus. Kan COVID-19 effectief blijvende schade aanrichten, waardoor je - ook als recreant - nooit meer je oude niveau haalt?

Lees meer

Do's & Don'tsWitte schoenen proper houden

Iedereen die ooit met witte schoenen gefietst heeft of dat nog steeds doet, kent het fenomeen: na enkele maanden, of als je pech hebt al na enkele weken, is het hagelwitte ervanaf en is het 'proces der verkleuring' begonnen. Niet getreurd: via ons stappenplan krijg je ze weer zo goed als nieuw.

Lees meer