Laurens Sweeck'Klagen helpt niet'

Een nationale titel staat in principe garant voor een financieel boerenjaar, maar Laurens Sweeck heeft de pech dat 2020 gekaapt is door COVID-19. Toch weigert de minzame Belgische kampioen aan zelfbeklag te doen: "Als je ziet dat heel wat mensen met hun gezondheid sukkelen door het virus, moet ik niet zagen over centen."

Lees meer

5 vragen aanEli Iserbyt & Toon Aerts

Eli Iserbyt en Toon Aerts zijn ontegensprekelijk de blikvangers van het seizoensbegin. Ze vochten al enkele mooie duels uit en zijn bovendien niet te beroerd om hun mening te delen. Wij legden beide heren vijf prangende vragen voor over heden en toekomst van de veldritsport.

Lees meer

FietstestNieuwe generatie hardtails

De herfst is in het land, dus haal je mountainbike van stal en zet je racefiets aan de kant! Wij stelden een copieus MTB-dossier samen om je goed en wel op weg te helpen. Zo testten we onder meer de BMC Twostroke, de Canyon Exceed en de Specialized Chisel.

Lees meer

Special winterkledingMaak je kleerkast winterproof

Als je moet wachten tot het droog en lekker warm is om te fietsen, dan ga je in deze coronawinter helemaal vergroeien met je sofa. Dé oplossing om er het beste van te maken en in alle comfort je conditie aan te scherpen, is jezelf wapenen tegen de elementen met een setje winterse fietskledij. Wij presenteren je alvast de mooiste stukken uit de wintercollectie van Vermarc, Bioracer, BBB en Specialized.

Lees meer

Fietsen metAnnemarie Worst

En of ze ontgoocheld was na het WK in Dübendorf ... Annemarie Worst greep begin februari nipt naast de wereldtitel en liep deze zomer ook nog eens een vervelende schouderblessure op na een val met de mountainbike. Een mens zou er moedeloos van worden, maar Worst recht de rug: "Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggevonden!"

Lees meer

Dries De Bondt'Rol in ploeg zal niet veranderen'

Zijn naam is Bondt, Dries De Bondt. Een killer op de fiets, zeker als er een nationale titel te verdienen is. Zijn verhaal is bijzonder: hij zag zijn beloftevolle opmars gestuit door een zware valpartij en twee weken kunstmatige coma, baande zich nadien alsnog een weg naar het profpeloton en maakte onlangs definitief naam door in Anzegem de Belgische driekleur te veroveren.

Lees meer

Do's & Don'tsEerste hulp bij overtraining

"Soms, als we trainen, moeten we gewoon op zoek naar de man met de hamer", zei Laurent Fignon ooit. Toch is het blind opvolgen van deze leuze niet altijd even wenselijk. "Al is overtraining zelden te wijten aan een te hoge trainingsload, maar eerder aan allerlei randzaken", weet Wim van Hoolst van Energy Lab.

Lees meer

ReportageToekomst Belgisch damesveldrijden

Wat na Sanne Cant? Het is een vraag die steeds luider klinkt nu de hoogdagen van de Belgische kampioene achter de rug lijken. Wij gingen te rade bij Geert Wellens en Sven Nys, die hun licht lieten schijnen over de toekomst van het Belgische damesveldrijden: "We zullen nog even geduld moeten oefenen, maar vroeg of laat staat er een waardige opvolgster op!"

Lees meer

RetroBart Wellens

Ons land heeft nooit een grote karatekampioen afgeleverd, maar toch behoort een karatetrap tot het collectieve geheugen van de Belgische sportfanaat. Een karatetrap van een veldrijder dan nog. Vijftien jaar is het intussen geleden dat Bart Wellens de veldritwereld op z'n kop zette toen hij in Overijse het begrip 'antwoorden met de benen' iets te letterlijk nam.

Lees meer

Sur PlaceDownhillen in Andorra

Andorra is stilaan een van de hotspots voor trainende profrenners aan het worden, maar wij trokken naar de dwergstaat met onze mountainbike op het fietsenrek. Je vindt er namelijk niet alleen perfecte beklimmingen voor de racefiets, maar ook heel wat trails en een fenomenaal mooi bikepark. Onze eerste echte downhillervaring bracht ons meer dan we hadden durven dromen.

Lees meer