Toon Aerts'De cross mag geen fabriek worden'

Toon Aerts moest tot midden oktober wachten op een eerste zege, maar legde voordien ook al de nodige regelmaat aan de dag. De Belgische kampioen is klaar voor een schitterende winter, met of zonder Wout en Mathieu: "Mijn vorm zal de komende weken alleen maar in stijgende lijn gaan."

Lees meer

Tim Merlier'Zelfvertrouwen blijft cruciaal werkpunt'

Tim Merlier beleefde moeilijke momenten vorig seizoen en begon in een anonieme zwarte outfit aan zijn wegcampagne, maar ruilde deze laatste al snel in voor de nationale driekleur. Het BK op de weg markeerde de geboorte van een nieuwe topsprinter, al is zijn liefde voor de cross nog steeds intact: "Die ambiance, dat gevoel: dat is het 'schoonste' wat er is!"

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

FietstestsMTB's van Canyon, Specialized, Lapierre & Trek

Geen mountainbikespecial zonder fietstests, en dus liet onze materiaalexpert zich helemaal gaan. In de aanbieding: bijzondere modellen van Canyon, Specialized, Lapierre en Trek.

Lees meer

KledingspecialWinterklare kleerkast

Voor kwalitatieve winteroutfits gelden specifieke eisen: ze moeten je goed beschermen tegen wind, koude en regen, maar moeten tevens voldoende draagcomfort bieden. En het oog wil natuurlijk ook wat. Benieuwd naar de voornaamste trends voor het komende winterseizoen? Check dan zeker onze fotoshoot!

Lees meer

Vooruitblik EK veldrijdenAnnemarie Worst

Op 10 november vindt in het Italiaanse Silvelle het EK veldrijden plaats. Regerend kampioene Annemarie Worst is prima aan het seizoen begonnen en kijkt dan ook uit naar de strijd: "Ik heb enorm genoten van dat wit-blauwe shirt met de gouden sterren, dus ik zou mijn titel maar al te graag verlengen."

Lees meer

De StreekrennerNoord-Antwerpen

In onze nieuwe rubriek 'De Streekrenner' ontdekken we samen met een lokale ervaringsdeskundige de beste MTB-trails in Vlaanderen en omstreken. De primeur was weggelegd voor Jim Vanhooydonck, die ons enkele ongerepte stukjes in het noorden van de provincie Antwerpen leerde kennen.

Lees meer

Fietsen metKenny De Ketele

Een olympische medaille: dat is de ultieme droom van Kenny De Ketele. De 34-jarige Oost-Vlaming zit nu al met zijn gedachten in Tokio, maar wil eerst nog zes dagen schitteren in 't Kuipke. Wij draaiden rondjes met de vaandeldrager van het Belgische baanwielrennen.

Lees meer

TechniekMTB-techniek volgens een endurorijder

Veel (e-)mountainbikers vragen zich af hoe ze op een eenvoudige en efficiënte manier sneller kunnen worden en hun rijtechniek kunnen aanscherpen. Wij vroegen raad aan voormalig enduroprof Jérôme Clementz, die ons acht handige tips meegaf.

Lees meer

ReportageKim Van de Steene na de burn-out

Hoge toppen scheren op de Koppenberg, maar nadien door een diep dal gaan: het overkwam Kim Van de Steene, die eind vorig jaar vijf weken in het ziekenhuis verbleef om te herstellen van een zware burn-out. Intussen staat ze er weer en kon ze zelfs al winnen in Ardooie. Ziehier het relaas van een straffe comeback.

Lees meer

Do's & Don'tsVerzorg je MTB-vork

Wat doe je als de luchtdruk in je MTB-vork plots fors gedaald is? Hoe vaak moet je de druk in de vork en demper nakijken? Hoe bepaal je de ideale druk? En kan je zelf iets doen om de vork te onderhouden?

Lees meer

showcase_vendor

meercycling