Mathieu van der Poel'Ik panikeer niet snel'

Ondanks een week griep leek Mathieu van der Poel klaar voor een uitmuntend voorjaar, tot het coronavirus ongenadig toesloeg en alle plannen in de war stuurde. Vervelend, maar niet onoverkomelijk voor de Nederlandse alleskunner. Wij hadden een boeiende babbel met 'MVDP'!

Lees meer

TrainingKwalitatieve indoortraining tijdens corona

'Blijf zo veel mogelijk binnen en mijd persoonlijk contact': het strijdplan om het coronavirus te overwinnen laat weinig aan de verbeelding over. Ook met gerichte indoortraining kan je je echter klaarstomen voor een vruchtbare fietszomer. Wij vertellen je hoe je op een leuke manier aan je conditie kan werken op de rollen.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

AnalyseFlandriens op non-actief

De coronacrisis is een fameuze streep door de rekening van kansrijke landgenoten met klassieke ambities. Hoe gaan Greg Van Avermaet, Yves Lampaert, Oliver Naesen, Tim Wellens en Dylan Teuns om met hun noodgedwongen inactiviteit? En hoe leefden ze toe naar hun weken van de waarheid, die helaas volledig in het water vallen?

Lees meer

Jasper Stuyven & Mads Pedersen'Samen sterker dan alleen'

'Vriendschap in de koers bestaat niet', hoor je weleens beweren. Ploegmaats en soulmates Jasper Stuyven en Mads Pedersen bewijzen echter het tegendeel. Cycling.be strikte de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de regerende wereldkampioen voor een geanimeerd dubbelgesprek: "Een goede vriendschap is een prima basis voor betere resultaten!"

Lees meer

TrainingDe kunst van het pieken

De kranten stonden de voorbije maanden vol met citaten van renners die vertelden dat ze 'piekten' naar een specifieke koers. Hoe kan je ervoor zorgen dat je op het juiste moment je topvorm te pakken hebt? En kan je ook als recreant pieken naar een belangrijke afspraak? We gingen te rade bij Energy Lab-coach Dietmar Ledegen.

Lees meer

MonumentenjachtFabian Cancellara

Tien jaar geleden won Fabian Cancellara zijn eerste Ronde van Vlaanderen - u weet wel: die veelbesproken editie waarin hij Tom Boonen uit het wiel reed op de Muur van Geraardsbergen. De Zwitser werd nadien mateloos populair in ons land en kan nog altijd op veel bewondering rekenen. Wij zochten 'Spartacus' op voor een babbel over de koers en het leven.

Lees meer

VoedingHoe veilig zijn supplementen?

Een scenario waarbij er onbewust stoffen in je lichaam terechtkomen die er niet thuishoren: kan iedereen die voedingssupplementen inneemt erin belanden? Wij zochten uit hoe een fabrikant ervoor zorgt dat de kans op vervuiling en de aanwezigheid van verboden stoffen zo klein mogelijk blijft.

Lees meer

Do's & Don'tsSauna na de training

Sommige profs en recreanten kruipen na hun training graag nog even in de sauna. Welke gunstige effecten brengt dit met zich mee? En waarop moet je letten als je het zelf ook eens wil proberen?

Lees meer

De StreekrennerGenk

In deze rubriek willen we jou met de hulp van fietsers die hun regio als hun broekzak kennen de mooiste mountainbikeroutes van ons land laten ontdekken. Onze Streekrenner van deze maand toonde meteen waarom hij het prototype van de ideale gids is: meer dan eens riep hij dat we ergens moesten afslaan waar we niet eens een pad hadden gezien, waarna we weer een prachtige, onbekende singletrack mochten ontdekken, maar ook zijn gave om verhalen te vertellen maakte er een unieke ervaring van.

Lees meer

Fietsen metElke Vanhoof

Elke Vanhoof is op de terugweg na een stevige hersenschudding en een maandenlange inactiviteit. Cycling.be klopte aan voor een gezamenlijke indoortraining en een fijne babbel met het Belgische BMX-coryfee.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling