Tiesj Benoot'Nieuwe wielerkalender biedt perspectieven'

Vlak voor de 'lockdown' gaf Tiesj Benoot zijn visitekaartje af met een knappe ritzege en een dito tweede plek in het eindklassement van Parijs-Nice. De 26-jarige Gentenaar popelt dan ook van ongeduld om een vervolg te breien aan zijn prima seizoensstart: "Dat de klassiekers nu na de Tour gereden worden, kan in mijn voordeel spelen!"

Lees meer

MateriaalDe beste upgrades voor je racefiets

Heb je nog wat budget over nu je reisplannen in het water gevallen zijn? Of was je sowieso van plan om je fiets een grondige facelift te geven? Wij gidsen je langs de vele mogelijkheden en geven je meteen ook enkele handige tips.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Achter de schermenTrainen in tijden van corona

Zelf hebben we april, mei en juni relatief vlot verteerd, maar hoe zijn wielerprofs de coronaperiode doorgekomen? En hoe stomen ze zich klaar voor het razend drukke tweede deel van dit atypische wielerseizoen? We vroegen het aan Wim Van Hoolst (Energy Lab en Lotto Soudal) en Koen Pelgrim (Deceuninck - Quick-Step), die ons uitgebreid te woord stonden.

Lees meer

Primoz Roglic'Voor de Tour moet alles wijken'

De logische volgende stap als je vorig jaar zowel de Vuelta als drie andere belangrijke rittenkoersen hebt gewonnen en het seizoen hebt afgesloten als de onbetwiste nummer 1 van de wereld? "De Tour winnen", antwoordt Primoz Roglic resoluut. Wij vroegen de Sloveen hoe hij zijn grootste droom in de praktijk wil brengen.

Lees meer

Op fietspad10 formidabele fietsroutes in BelgiŽ

Heeft u uw buitenlandse fietsavonturen moeten uitstellen en noodgedwongen voor een ingekorte trip of een 'staycation' moeten opteren? Niet getreurd: ons Belgenlandje heeft ook heel wat moois te bieden! Wij selecteerden tien formidabele fietsroutes in evenveel bekende en minder bekende wielerregio's. Kom uit 'je kot' en ga mee op ontdekking!

Lees meer

UltracyclingTips voor kilometervreters

Bent u van het type dat geen genoegen neemt met een ritje van 100 kilometer en kickt u op afstanden van 200 kilometer en meer? Of bent u zelfs van plan om deel te nemen aan een echte ultrarace? Klik dan zeker door! We laten twee ervaringsdeskundigen aan het woord en polsen naar de mening van topcoach Paul Van Den Bosch.

Lees meer

MateriaalSportieve kinderfietsen

We kennen allemaal nog wel die eerste fietsen waarmee we het plezier van het balanceren op twee wielen ontdekten, maar we zijn vaak vergeten hoe zwaar die dingen toen waren voor onze smalle kleuterarmpjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook enkele merken die investeren in lichte, aangepaste jeugdmodellen. Wij lieten enkele ambitieuze 4- en 5-jarigen ronddartelen met de gloednieuwe BMC Blast 20. Verder onderzoeken we hoe je comfortabel met jonge kinderen op fietstrip kan en hoe je een kleuter het snelst kan leren fietsen.

Lees meer

Fietsen metTim Declercq

Weinig meesterknechten in het huidige peloton die zo'n iconische status genieten als Tim Declercq. De West-Vlaming doet zijn bijnaam 'El Tractor' geregeld alle eer aan door kilometerslang op kop van het peloton te sleuren. Al komt daar ook heel wat rekenwerk bij kijken, verzekerde hij ons.

Lees meer

Do's & Don'tsIntermittent fasting

16:8. Als bloeddrukwaarde niet ideaal, maar in de wereld van intermittent fasting een populair verhaal. Periodiek vasten: hoe doe je dat, wat gebeurt er in je lijf en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Lees meer

showcase_vendor

meercycling