Philippe Gilbert'Ik geloof dat ik mijn droom kan realiseren'

Op 21 maart doet Philippe Gilbert een gooi naar eeuwige roem in Milaan-Sanremo. Als hij erin slaagt om zijn vijfde Monument te winnen, schaart hij zich op dezelfde hoogte als Eddy Merckx, Rik Van Looy en Roger De Vlaeminck. Wij leven samen met de taaie Ardennees toe naar zijn afspraak met de wielergeschiedenis.

Lees meer

Stig Broeckx & Paul Van Den Bosch''Wat als' bestaat niet'

Op 3 maart verschijnt er zowel een boek als een nieuwe documentaire over Stig Broeckx. Wij gingen de sympathieke Kempenaar opzoeken voor een geanimeerd dubbelgesprek met zijn coach/vriend voor het leven Paul Van Den Bosch. "Er is een en ander veranderd, maar de ingesteldheid is nog steeds hetzelfde: elke dag streven naar verbetering!"

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Voeding5 nuttige supplementen

Naast recuperatiedrankjes en sportvoeding bestaan er nog een heleboel supplementen die wielrenners helpen om het onderste uit de kan te halen. Wat is er allemaal op de markt, welke producten zijn wetenschappelijk onderbouwd en waar moet je op letten als je een supplement inneemt?

Lees meer

GETESTDe ideale voorjaarsoutfit

Wat doe je aan als het nog niet te warm, maar anderzijds ook niet meer te koud is? Een pertinente vraag die vanaf maart steeds vaker de kop opsteekt. Wij gingen op zoek naar de ideale voorjaarsoutfit, zodat je zonder rillen of zweten kan genieten van het eerste lentezonnetje.

Lees meer

Mike Teunissen'Wil uitblinken in de klassiekers'

Een zevende plek in Parijs-Roubaix, een ritzege en twee dagen geel in de Tour en een prima najaar wisten Mike Teunissen (27) ervan te overtuigen dat hij dit wielerjaar met de besten moet kunnen wedijveren in de voorjaarsklassiekers. De Nederlander wordt een van dé troeven van Jumbo-Visma.

Lees meer

MonumentenjachtSean Kelly

De Strive for Five, het is ondertussen een begrip geworden in wielermiddens. Het is het grote doel dat Philippe Gilbert in de herfst van zijn carrière nog een paar jaar in het zadel houdt. Enkel Milaan-Sanremo ontbreekt nog op zijn rijkgevulde palmares. Misschien komt dat vijfde Monument er nooit bij. Geen schande, want onze taaie landgenoot verkeert in goed gezelschap. In dat van Sean Kelly bijvoorbeeld, de Iers-Belgische alleskunner.

Lees meer

Vooruitblik7 wondermooie Vlaamse cyclo's

Het voorjaar is aangebroken, en dus kunnen ook recreatieve Flandriens hun stalen ros weer van stal halen. Wij selecteerden zeven Vlaamse cyclo's die garant staan voor een unieke wielerbeleving en een gezonde dosis kippenvel. Voelt u die benen ook al tintelen?

Lees meer

Do's & Don'tsBeknelde liesslagader

Een beknelde liesslagader was de laatste tijd haast even populair in het profpeloton als speciale koffie. Onder meer Fabio Aru, Pauline Ferrand-Prévot en Marianne Vos kampten ermee. Wat houdt zo'n vernauwde liesslagader precies in, hoe manifesteert het zich en wat zijn de gevolgen van deze vervelende blessure?

Lees meer

Fietsen metNicky Degrendele

De Olympische Spelen in Tokio staan voor de deur, en dus gaan we de komende maanden fietsen met landgenoten die de eer van ons land met hand en tand zullen verdedigen. Baanwielrenster Nicky Degrendele bijt met veel plezier de spits af. Maak kennis met de keizerin van de keirin!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling